Forrás: canva
Körteleves
A körteleves egy könnyű és frissítő nyári desszert, ami mindenkiben felébreszti az ízlelőbimbókat. Hűsítő, gyümölcsös zamata miatt ideális a melegebb napokra. Az elkészítése gyors és egyszerű.
Hozzávalók
- 4 nagy Körte
- 1 l víz
- 150 g cukor
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál Keményítő
Eljárás
Mossuk meg a körtéket, vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk vékony szeletekre.
Egy nagy lábasban öntsük össze a vizet a cukorral, sóval, és a vanília rúddal. Forraljuk fel, majd tegyük bele a körtészeleteket.
Fedjük le a lábast, és főzzük a körtéket 15 percig.
Szűrjük le a körtét, de a léből tegyünk félre egy csészényit. Távolítsuk el a vanília rúdot.
A levét engedjük vissza a lábasba, és kezdjük el újra forralni.
A félretett lében keverjük el a keményítőt, majd öntsük bele a forrásban lévő körtelébe. Folyamatos keverés mellett főzzük addig, amíg a leves meg nem sűrűsödik.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni. Tálaláskor öntsünk a levesből az tányérokba, tetejére pedig rendezzünk el néhány körtészeletet.