HIRDETŐ

Forrás: canva

Körteleves

A körteleves egy könnyű és frissítő nyári desszert, ami mindenkiben felébreszti az ízlelőbimbókat. Hűsítő, gyümölcsös zamata miatt ideális a melegebb napokra. Az elkészítése gyors és egyszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy Körte Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a körtéket, vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk vékony szeletekre.

2. Lépés

Egy nagy lábasban öntsük össze a vizet a cukorral, sóval, és a vanília rúddal. Forraljuk fel, majd tegyük bele a körtészeleteket.

3. Lépés

Fedjük le a lábast, és főzzük a körtéket 15 percig.

4. Lépés

Szűrjük le a körtét, de a léből tegyünk félre egy csészényit. Távolítsuk el a vanília rúdot.

5. Lépés

A levét engedjük vissza a lábasba, és kezdjük el újra forralni.

6. Lépés

A félretett lében keverjük el a keményítőt, majd öntsük bele a forrásban lévő körtelébe. Folyamatos keverés mellett főzzük addig, amíg a leves meg nem sűrűsödik.

7. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni. Tálaláskor öntsünk a levesből az tányérokba, tetejére pedig rendezzünk el néhány körtészeletet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új