Forrás: kabVisio from Getty Images
Körtés pite sajttortával
Ez a desszert számomra az ősz szinonimája, és elkészítése nemcsak egyszerű, hanem nagyon szórakoztató is. A krémes túró, a lédús körte és a ropogós tészta tökéletes ízharmóniát alkot, amely garantáltan tetszeni fog.
Hozzávalók
- 350 g Félig durva liszt
- 200 g Cukor
- 1 bal Vaníliás cukor
- 200 g Vaj
- 1 Kanál sütőpor
- csipetnyi só
- 2 db tojás
- 4 db körte
- 500 g Túró
- 1 Csomagolás Pudingpor
- 100 ml Tej
Eljárás
Először is készítsük el a tésztát. Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukor felét, a sütőport és egy csipet sót. Keverjük össze az egészet, majd adjuk hozzá a darabokra vágott vajat és az egyik tojást. Dolgozzuk sima tésztává, amit csomagoljunk fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben körülbelül 30 percig.
Közben készítsük el a tölteléket. Egy nagy tálban keverjük össze a túrót, a maradék cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukor második részét és a pudingport, majd keverjük össze mindent alaposan, amíg sima nem lesz. Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházukat, és szeleteljük fel vékonyan.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Zsírozzon ki egy tortaformát, és nyújtsa ki a tésztát, hogy az alját és a széleit formázza. Egyenletesen kenjük el rajta a túrós keveréket, és helyezzük rá a körteszeleteket.
Süssük a tortát előmelegített sütőben kb. 45 percig, amíg aranyszínűre sül.
Hagyja kihűlni a túrós körtetortát, majd tálalja. Melegen és hűtve is nagyszerű.