Forrás: freepik
Körtés süti
A körtés süti egy könnyű, kellően gyümölcsös és finom desszert, ami nem igényel nagyfokú konyhai jártasságot. A körte fenségesen harmonizál a tésztával, így szolgálhatunk fel vele egy igazán finom és frissítő süteményt.
Hozzávalók
- 6 ks nagy körtét
- 225 Gram liszt
- 200 Gram vaj
- 200 Gram cukor
- 4 ks tojás
- 1⁄2 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- csipet só
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A körtéket töröljük meg, majd vágjuk félbe, magjukat távolítsuk el.
A vajat krémes, puha állagúvá keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a citrom levével. Ezután add hozzá a tojásokat egyesével, végül kanalanként dolgozd hozzá a lisztet, a csipet sót és a sütőport is.
A kapott tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd helyezzük rá a körte félbevágott felét.
Sütjük 35-40 percig 180 fokon, míg a süti széle aranybarnává válik. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a tészta is átsült-e. Hagyjuk hűlni mielőtt felszeleteljük.
Tálald a sütit mézzel vagy vaníliafagyival a legtökéletesebb eredmény érdekében.