HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Kossuth Kifli

A Kossuth Kifli egy hagyományos magyar sütemény, amely a 19. században jött létre a híres államférfi, Kossuth Lajos tiszteletére. Mély diós töltelékkel készül, és a végeredmény egy mennyei, puha és finom kifli, amelyet te is otthon elkészíthetsz ezzel a házi recepttel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

A tésztához:

  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 180 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • csipetnyi sütőpor Hozzáadott
  • 1 citromból nyert citromhéj Hozzáadott
  • 100 g dió Hozzáadott

A tepsi előkészítéséhez:

  • 1 ek vaj Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A vajat verjük fel a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és jól verjük fel. Adjuk hozzá a citromhéjat is.

2. Lépés

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a keverékbe.

3. Lépés

Szitáljuk bele a sütőport, és keverjük össze.

4. Lépés

Tegyük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába. A tészta 1 cm magasra kelesztjük.

5. Lépés

Szórjuk meg a tetejét durvára vágott dióval vagy mandulával.

6. Lépés

Süssük 180°C-on körülbelül 30 percig.

7. Lépés

Miután kihűlt, a tésztát pogácsaszaggatóval félhold alakúra vágjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új