Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Kossuth Kifli
A Kossuth Kifli egy hagyományos magyar sütemény, amely a 19. században jött létre a híres államférfi, Kossuth Lajos tiszteletére. Mély diós töltelékkel készül, és a végeredmény egy mennyei, puha és finom kifli, amelyet te is otthon elkészíthetsz ezzel a házi recepttel.
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g vaj
- 180 g finomliszt
- 200 g porcukor
- 4 ks tojás
- csipetnyi sütőpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 100 g dió
A tepsi előkészítéséhez:
- 1 ek vaj
- 1 ek finomliszt
Eljárás
A vajat verjük fel a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és jól verjük fel. Adjuk hozzá a citromhéjat is.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a keverékbe.
Szitáljuk bele a sütőport, és keverjük össze.
Tegyük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába. A tészta 1 cm magasra kelesztjük.
Szórjuk meg a tetejét durvára vágott dióval vagy mandulával.
Süssük 180°C-on körülbelül 30 percig.
Miután kihűlt, a tésztát pogácsaszaggatóval félhold alakúra vágjuk.