HIRDETŐ

Forrás: FB: Új akik szeretnek sütni, főzni

Kráter süti

A kráter süti egy igazi magyar sütemény, melynek különlegessége, hogy a sütés során a tészta közepén kráter alakul ki. Édes, vaníliás ízének köszönhetően kitűnő desszert lehet akár családi ebédek után is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A tésztához:

  • 2 ks vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 900 ml tej Hozzáadott
  • 5 ks vaníliás cukor Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 250 g porcukor Hozzáadott
  • 100 ml étolaj Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 2 ek kakaópor Hozzáadott
  • 1 ks sütőpor Hozzáadott

A tetejére:

  • 300 ml tejföl Hozzáadott
  • 3 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Főzzük a pudingot 800 ml tejjel és 4 csomag vaníliás cukorral. Hagyja kihűlni, és időnként keverje meg.

2. Lépés

A tésztához verjük fel a tojássárgáját a porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 100 ml tejjel.

3. Lépés

Adjuk hozzá az olajat és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.

4. Lépés

Lassan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.

5. Lépés

Tegyük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába.

6. Lépés

Tegyük a kihűlt vaníliapudingot a tészta tetejére.

7. Lépés

Süssük a süteményt 180 °C-on körülbelül 30 percig.

8. Lépés

Amikor a piskóta megsült, keverjük el a porcukrot egy nagy adag tejfölben, és kenjük a még meleg tortára. Tegyük vissza a sütőbe néhány percre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új