Forrás: FB: Új akik szeretnek sütni, főzni
Kráter süti
A kráter süti egy igazi magyar sütemény, melynek különlegessége, hogy a sütés során a tészta közepén kráter alakul ki. Édes, vaníliás ízének köszönhetően kitűnő desszert lehet akár családi ebédek után is.
Hozzávalók
A tésztához:
- 2 ks vaníliás pudingpor
- 900 ml tej
- 5 ks vaníliás cukor
- 5 ks tojás
- 250 g porcukor
- 100 ml étolaj
- 250 g liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 ks sütőpor
A tetejére:
- 300 ml tejföl
- 3 ek porcukor
Eljárás
Főzzük a pudingot 800 ml tejjel és 4 csomag vaníliás cukorral. Hagyja kihűlni, és időnként keverje meg.
A tésztához verjük fel a tojássárgáját a porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 100 ml tejjel.
Adjuk hozzá az olajat és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
Lassan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Tegyük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába.
Tegyük a kihűlt vaníliapudingot a tészta tetejére.
Süssük a süteményt 180 °C-on körülbelül 30 percig.
Amikor a piskóta megsült, keverjük el a porcukrot egy nagy adag tejfölben, és kenjük a még meleg tortára. Tegyük vissza a sütőbe néhány percre.