HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ilgag

Krémes csirke és rizoni tészta tálca sütés

Ez a krémes csirke és rizóni tálcás sütemény receptje kiadós, laktató és csodálatosan megnyugtató - tökéletes azokon a napokon, amikor egy kis ételszeretetre van szükséged.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csirkemell filé Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 csészék Risoni Pasta Hozzáadott
  • 3 csészék csirkealaplé Hozzáadott
  • 1 csésze Krém Hozzáadott
  • 1 csésze parmezán Hozzáadott
  • 2 kanalak szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 2 kanalak Szárított rozmaring Hozzáadott
  • friss petrezselyem, apróra vágva a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 180 Celsius-fokra. Ez elég időt ad a hozzávalók előkészítésére, és biztosítja, hogy a sütő elég meleg legyen a csirkéhez.

2. Lépés

A csirkefilé mindkét oldalát bőségesen fűszerezze sóval és borssal. Ez a rész elengedhetetlen, mivel segít kihozni a csirke természetes ízét.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy tűzhelyen, közepes lángon. Az olaj hozzáadása nemcsak azt akadályozza meg, hogy a csirke összeragadjon, hanem hozzájárul az étel általános ízéhez is.

4. Lépés

Süsse a csirkefiléket aranybarnára. A csirke barnítása azért indokolt, mert így a csirke szaftja megmarad, és a hús zsenge és ízletes lesz.

5. Lépés

Vegyünk egy megfelelő méretű tepsit, és öntsük ki az alját a rizóni tésztával. A rizoni magába szívja a csirke és a húsleves ízét, és hihetetlenül finom lesz.

6. Lépés

Öntsük a tálcára a csirkealaplevet, ügyelve arra, hogy a rizóni teljesen ellepje. Az alaplé felöntése segít a tészta egyenletes főzésében.

7. Lépés

Helyezze a rizoni tetejére a megpirított csirkemellet.

8. Lépés

Keverje össze a tejszínt, a parmezánt, a kakukkfüvet és a rozmaringot egy tálban, és öntse ezt a keveréket a tálcán lévő csirkére és rizonira. Ez a kényeztető, krémes mártás belesül a csirkébe és a tésztába, fokozva azok ízét.

9. Lépés

Helyezze a tálcát az előmelegített sütőbe. A sütés 20 perc elteltével javasolom, hogy ellenőrizze az edényt, hogy elkerülje a túlsütést.

10. Lépés

Ellenőrizze a teljes sütési időt 20-25 perc körül, vagy amíg a csirke alaposan megfő, és a tészta megpuhul.

11. Lépés

Tálalás előtt díszítésként frissen vágott petrezselyemmel megszórva fejezzük be.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek