Forrás: Youtube
Krémes és könnyű madártej szelet
Ez a recept azoknak szól akik szeretik a madártejet. Sőt igazábol mindenkinek, mert elképesztő finom.
Hozzávalók
Tésztához
- 8 ks tojásfehérje
- 140 g liszt
- 120 g kristálycukor
- 1⁄2 cs szódabikarbóna
Krémhez
- 8 ks tojássárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 250 g porcukor
- 250 g vaj
Tetejére
- 5 dl tejszín
- 2 cs habfixáló
- csokoládé
Eljárás
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitáljuk a tojásfehérjéhez. Egy 35x35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és egyenletesen elkentjük. 160 °C-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben 13 perc alatt készre sütjük.
A tojássárgáját elkeverjüka pudingporral és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellet sűrű krémmé főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet. A kihűlt tésztára öntjüka krémet, majd egyenletesen elsimítjuk.
A tejszínt habbá verjük a habfixálóval, aztán a sütemény tetelre kenjük. Reszelt vagy olvasztott csokoládéval dekorálhatjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni egy órát.