HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Krémes és könnyű madártej szelet

Ez a recept azoknak szól akik szeretik a madártejet. Sőt igazábol mindenkinek, mert elképesztő finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tésztához

  • 8 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 140 g liszt Hozzáadott
  • 120 g kristálycukor Hozzáadott
  • 12 cs szódabikarbóna Hozzáadott

Krémhez

  • 8 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 2 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 7 dl tej Hozzáadott
  • 250 g porcukor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott

Tetejére

  • 5 dl tejszín Hozzáadott
  • 2 cs habfixáló Hozzáadott
  • csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.

2. Lépés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitáljuk a tojásfehérjéhez. Egy 35x35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és egyenletesen elkentjük. 160 °C-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben 13 perc alatt készre sütjük.

3. Lépés

A tojássárgáját elkeverjüka pudingporral és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellet sűrű krémmé főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet. A kihűlt tésztára öntjüka krémet, majd egyenletesen elsimítjuk.

4. Lépés

A tejszínt habbá verjük a habfixálóval, aztán a sütemény tetelre kenjük. Reszelt vagy olvasztott csokoládéval dekorálhatjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni egy órát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek