HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Krémes és könnyű madártej szelet

Ez a recept azoknak szól akik szeretik a madártejet. Sőt igazábol mindenkinek, mert elképesztő finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tésztához

  • 8 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 140 g liszt Hozzáadott
  • 120 g kristálycukor Hozzáadott
  • 12 cs szódabikarbóna Hozzáadott

Krémhez

  • 8 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 2 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 7 dl tej Hozzáadott
  • 250 g porcukor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott

Tetejére

  • 5 dl tejszín Hozzáadott
  • 2 cs habfixáló Hozzáadott
  • csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.

2. Lépés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitáljuk a tojásfehérjéhez. Egy 35x35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és egyenletesen elkentjük. 160 °C-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben 13 perc alatt készre sütjük.

3. Lépés

A tojássárgáját elkeverjüka pudingporral és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellet sűrű krémmé főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet. A kihűlt tésztára öntjüka krémet, majd egyenletesen elsimítjuk.

4. Lépés

A tejszínt habbá verjük a habfixálóval, aztán a sütemény tetelre kenjük. Reszelt vagy olvasztott csokoládéval dekorálhatjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni egy órát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új