Forrás: Nelea Reazanteva from Getty Images
Krémes gombás risotto
Egy recept a finom krémes gombás risottóhoz, amelyet könnyedén elkészíthet ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 300 g Arborio rizs
- 300 g Gomba
- 1 db The Onion
- 2 db fokhagyma
- Petrezselyem zöld
Egyebek
- 2 EK vaj
- 100 ml fehér bor
- 1 kocka csirkehúsleves
- 60 g parmezán
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk Só
Eljárás
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pároljuk körülbelül 5 percig, amíg a hagyma el nem kezd változni a színét. Ezután adjuk hozzá a szeletelt csiperkét és pároljuk további 5 percig.
A rizst a serpenyőbe adjuk és enyhén megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fehér bort és hagyjuk elpárologni.
Hozzáadjuk a csirkeleves kockát és hagyjuk a rizst főni, amíg a leves be nem szívódik. Ezután adjunk hozzá több levest és folytassuk a főzést, amíg a rizs puha és krémes nem lesz.
Amikor a rizs kész, adjunk hozzá reszelt parmezánt és ízesítsük sóval és fűszerekkel.
Szórjuk meg parmezánnal, petrezselyemmel és szolgáljuk fel.