HIRDETŐ

Forrás: Nelea Reazanteva from Getty Images

Krémes gombás risotto

Egy recept a finom krémes gombás risottóhoz, amelyet könnyedén elkészíthet ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Fő összetevők

  • 300 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 300 g Gomba Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 db fokhagyma Hozzáadott
  • Petrezselyem zöld Hozzáadott

Egyebek

  • 2 EK vaj Hozzáadott
  • 100 ml fehér bor Hozzáadott
  • 1 kocka csirkehúsleves Hozzáadott
  • 60 g parmezán Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pároljuk körülbelül 5 percig, amíg a hagyma el nem kezd változni a színét. Ezután adjuk hozzá a szeletelt csiperkét és pároljuk további 5 percig.

2. Lépés

A rizst a serpenyőbe adjuk és enyhén megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fehér bort és hagyjuk elpárologni.

3. Lépés

Hozzáadjuk a csirkeleves kockát és hagyjuk a rizst főni, amíg a leves be nem szívódik. Ezután adjunk hozzá több levest és folytassuk a főzést, amíg a rizs puha és krémes nem lesz.

4. Lépés

Amikor a rizs kész, adjunk hozzá reszelt parmezánt és ízesítsük sóval és fűszerekkel.

5. Lépés

Szórjuk meg parmezánnal, petrezselyemmel és szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új