Forrás: facebook
Krémes, gyümölcsös Tejbegríz szelet
A tejbegríz szelet igazi magyar édesség, ami igazán egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Krémes, gyümölcsös finomság, mely a tejbegríz szerelmesei számára lesz igazi csemege. Retró finomság, mely bármilyen alkalomra tökéletes.
Hozzávalók
- 1 l tej
- 10 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 70 Gram vaj
- 10 evőkanál lekvár (választható ízben)
- porcukor a tetejére
Eljárás
A tejet közepes lángon forraljuk fel egy lábasban. Egyszerre öntsük bele a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon, főzzük körülbelül 15 percig, vagy amíg el nem kezd sűrűsödni.
A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, folyamatosan keverve. Öntsük hozzá az olvasztott vajat is, majd keverjük simára.
Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a masszát. 180 fokos előmelegített sütőben süssük aranybarnára, amely körülbelül 30-35 percig tart.
Hagyjuk a sütit teljesen kihűlni, majd kenjünk rá bőséges mennyiségben lekvárt és végül szórjuk meg porcukorral.
Tálaljuk hűtőben hűtve.