HIRDETŐ
Forrás: rixie from Canva
Krémes krumpli-póréleves
A krémes krumpli-póréleves ideális választás a hideg napokra. Tápláló, gyorsan és könnyen elkészíthető. Tele van egészséges zöldséges tápanyagokkal.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Fő összetevők
- 500 g Burgonya
- 1 db póréhagyma
- 2 db fokhagyma
- 1⁄2 l Zöldségleves
Fűszerek és köret
- 1 teáskanál Só
- 1⁄2 teáskanál Fekete bors
- 100 ml főzőtejszín
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Megtisztítja és ugyanakkora darabokra vágja a krumplit és a póréhagymát. Préselje meg a fokhagymát.
2. Lépés
Egy serpenyőben pirítsa meg a póréhagymát olajon, amíg meg nem puhul, de ne barnuljon meg. Adj hozzá burgonyát, fűszereket és fokhagymát. Várjon, amíg a burgonya kissé megpuhul.
3. Lépés
Adj hozzá alaplét és főzd puhára.
4. Lépés
Távolítsa el a levest és hagyja kihűlni. Ezután mixer segítségével keverje simára.
5. Lépés
A tálalás előtt adjon hozzá tejszínt és keverje össze. A levest meleg állapotban szolgálja fel.