HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Krémes sajttal és sonkával töltött Calzone

A Calzone egy olasz eredetű étel, amelynek alapja egy pizza tészta, amit töltelékkel megtöltünk, majd összecsukva sütünk meg. Krémes sajttal, sonkával és zöldségekkel tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g pizza tészta Hozzáadott
  • 200 g mozzarella sajt, reszelve Hozzáadott
  • 150 g sonka, felcsíkozva Hozzáadott
  • 1 nagy paradicsom, felkockázva Hozzáadott
  • 1 Paprika Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • friss bazsalikom levelek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsünk elő egy sütőt 200°C-os hőmérsékletre.

2. Lépés

A pizza tésztát osszuk négy egyenlő részre, majd nyújtsuk ki vékonyra.

3. Lépés

Egy tésztalapot helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Lépés

Kenjük meg a tésztát paradicsompürével, majd szórjuk rá a felcsíkozott sonkát, a vöröshagymát, a paradicsomot, paprikát és a reszelt sajtot.

5. Lépés

Fedjük le a töltéket a másik tésztalappal, majd nyomkodjuk össze a széleit, hogy ne szivárogjon ki a töltelék.

6. Lépés

Süssük a Calzone-t 20-25 percen keresztül, vagy amíg a tészta aranylóra pirul és a sajt megolvad.

7. Lépés

Tálaljuk melegen, bazsalikom levelekkel díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új