Forrás: pixabay
Krémes sajttal és sonkával töltött Calzone
A Calzone egy olasz eredetű étel, amelynek alapja egy pizza tészta, amit töltelékkel megtöltünk, majd összecsukva sütünk meg. Krémes sajttal, sonkával és zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók
- 500 g pizza tészta
- 200 g mozzarella sajt, reszelve
- 150 g sonka, felcsíkozva
- 1 nagy paradicsom, felkockázva
- 1 Paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- só ízlés szerint
- friss bazsalikom levelek
Eljárás
Melegítsünk elő egy sütőt 200°C-os hőmérsékletre.
A pizza tésztát osszuk négy egyenlő részre, majd nyújtsuk ki vékonyra.
Egy tésztalapot helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Kenjük meg a tésztát paradicsompürével, majd szórjuk rá a felcsíkozott sonkát, a vöröshagymát, a paradicsomot, paprikát és a reszelt sajtot.
Fedjük le a töltéket a másik tésztalappal, majd nyomkodjuk össze a széleit, hogy ne szivárogjon ki a töltelék.
Süssük a Calzone-t 20-25 percen keresztül, vagy amíg a tészta aranylóra pirul és a sajt megolvad.
Tálaljuk melegen, bazsalikom levelekkel díszítve.