HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Krémes sajttal és sonkával töltött Calzone

A Calzone egy olasz eredetű étel, amelynek alapja egy pizza tészta, amit töltelékkel megtöltünk, majd összecsukva sütünk meg. Krémes sajttal, sonkával és zöldségekkel tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g pizza tészta Hozzáadott
  • 200 g mozzarella sajt, reszelve Hozzáadott
  • 150 g sonka, felcsíkozva Hozzáadott
  • 1 nagy paradicsom, felkockázva Hozzáadott
  • 1 Paprika Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • friss bazsalikom levelek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsünk elő egy sütőt 200°C-os hőmérsékletre.

2. Lépés

A pizza tésztát osszuk négy egyenlő részre, majd nyújtsuk ki vékonyra.

3. Lépés

Egy tésztalapot helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Lépés

Kenjük meg a tésztát paradicsompürével, majd szórjuk rá a felcsíkozott sonkát, a vöröshagymát, a paradicsomot, paprikát és a reszelt sajtot.

5. Lépés

Fedjük le a töltéket a másik tésztalappal, majd nyomkodjuk össze a széleit, hogy ne szivárogjon ki a töltelék.

6. Lépés

Süssük a Calzone-t 20-25 percen keresztül, vagy amíg a tészta aranylóra pirul és a sajt megolvad.

7. Lépés

Tálaljuk melegen, bazsalikom levelekkel díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek