HIRDETŐ
Forrás: pixelshot from Canva
Krémleves sárgarépából és gyömbérből
Egy krémes, enyhén fűszeres leves, tele vitaminokkal, ami felmelegít a hideg napokon. A gyömbér íze egyedi, csípős ízt ad a levesnek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g sárgarépa
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 Egy darab Ginger
- 1 l Zöldségleves
- 150 ml főzőtejszín
- 1 Csipet Só
- 1 Csipet őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Meghámozzuk a répát, hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd apróra vágjuk.
2. Lépés
A serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és a répát, majd néhány percig pároljuk, amíg a répa kissé megpuhul.
3. Lépés
A zöldséget átöntjük a fazékba, felöntjük húslevessel, és hagyjuk főzni körülbelül 20 percig, amíg a répa teljesen megpuhul.
4. Lépés
A levest krémes állagúra turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a sót és a borsot, majd még egy ideig főzzük mérsékelt tűzön.
5. Lépés
Leves ízesítését ízlés szerint végezzük. Friss péksüteménnyel szolgáljuk fel.