HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Krémleves sárgarépából és gyömbérből

Egy krémes, enyhén fűszeres leves, tele vitaminokkal, ami felmelegít a hideg napokon. A gyömbér íze egyedi, csípős ízt ad a levesnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sárgarépa Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Egy darab Ginger Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 150 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 Csipet Hozzáadott
  • 1 Csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Meghámozzuk a répát, hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd apróra vágjuk.

2. Lépés

A serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és a répát, majd néhány percig pároljuk, amíg a répa kissé megpuhul.

3. Lépés

A zöldséget átöntjük a fazékba, felöntjük húslevessel, és hagyjuk főzni körülbelül 20 percig, amíg a répa teljesen megpuhul.

4. Lépés

A levest krémes állagúra turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a sót és a borsot, majd még egy ideig főzzük mérsékelt tűzön.

5. Lépés

Leves ízesítését ízlés szerint végezzük. Friss péksüteménnyel szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek