HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Krémleves sárgarépából és gyömbérből

Egy krémes, enyhén fűszeres leves, tele vitaminokkal, ami felmelegít a hideg napokon. A gyömbér íze egyedi, csípős ízt ad a levesnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sárgarépa Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Egy darab Ginger Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 150 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 Csipet Hozzáadott
  • 1 Csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Meghámozzuk a répát, hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd apróra vágjuk.

2. Lépés

A serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és a répát, majd néhány percig pároljuk, amíg a répa kissé megpuhul.

3. Lépés

A zöldséget átöntjük a fazékba, felöntjük húslevessel, és hagyjuk főzni körülbelül 20 percig, amíg a répa teljesen megpuhul.

4. Lépés

A levest krémes állagúra turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a sót és a borsot, majd még egy ideig főzzük mérsékelt tűzön.

5. Lépés

Leves ízesítését ízlés szerint végezzük. Friss péksüteménnyel szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új