HIRDETŐ

Forrás: Sophie Janotta von Pixabay

Krémsajtos szósz raviolihoz - recept

Ez a kedvenc sajtos-krémes mártásom, amit évek óta készítek. Finom, enyhe, finom ízű szósz, amely nemcsak raviolihoz, hanem tésztákhoz, húsokhoz vagy zöldségek mártogatósaként is tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Tablespoon vaj Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 150 g Reszelt sajt (Cheddar vagy Gouda jól működik) Hozzáadott
  • 250 ml tejszínhab Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Teáskanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Óvatosan szabályozza a hőmérsékletet, mivel a vaj megéghet, ha túl magas a hőmérséklet, ami nemkívánatos ízt adhat a mártásnak.

3. Lépés

Adja hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsa a serpenyőben puhára. Gyakran keverjük meg, hogy ne ragadjon a serpenyőhöz. Most adjuk hozzá a tejszínt, és növeljük kissé a hőfokot, amíg a tejszín forrni nem kezd. Ezután ismét csökkentse a hőfokot - hogy a krém ne forrjon túlságosan össze.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, és folyamatosan keverjük, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Ízesítsük a mártást sóval és borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. A citromlé kissé enyhíti a mártás ízét. Hagyjuk a mártást még néhány percig főni, hogy az ízek összeérjenek. A sajtos-krémes mártást azonnal tálalhatjuk a forró raviolival.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új