Forrás: Sophie Janotta von Pixabay
Krémsajtos szósz raviolihoz - recept
Ez a kedvenc sajtos-krémes mártásom, amit évek óta készítek. Finom, enyhe, finom ízű szósz, amely nemcsak raviolihoz, hanem tésztákhoz, húsokhoz vagy zöldségek mártogatósaként is tökéletes.
Hozzávalók
- 1 Tablespoon vaj
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g Reszelt sajt (Cheddar vagy Gouda jól működik)
- 250 ml tejszínhab
- só és fekete bors ízlés szerint
- 1 Teáskanál citromlé
Eljárás
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Óvatosan szabályozza a hőmérsékletet, mivel a vaj megéghet, ha túl magas a hőmérséklet, ami nemkívánatos ízt adhat a mártásnak.
Adja hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsa a serpenyőben puhára. Gyakran keverjük meg, hogy ne ragadjon a serpenyőhöz. Most adjuk hozzá a tejszínt, és növeljük kissé a hőfokot, amíg a tejszín forrni nem kezd. Ezután ismét csökkentse a hőfokot - hogy a krém ne forrjon túlságosan össze.
Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, és folyamatosan keverjük, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Ízesítsük a mártást sóval és borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. A citromlé kissé enyhíti a mártás ízét. Hagyjuk a mártást még néhány percig főni, hogy az ízek összeérjenek. A sajtos-krémes mártást azonnal tálalhatjuk a forró raviolival.