HIRDETŐ

Forrás: Sophie Janotta von Pixabay

Krémsajtos szósz raviolihoz - recept

Ez a kedvenc sajtos-krémes mártásom, amit évek óta készítek. Finom, enyhe, finom ízű szósz, amely nemcsak raviolihoz, hanem tésztákhoz, húsokhoz vagy zöldségek mártogatósaként is tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Tablespoon vaj Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 150 g Reszelt sajt (Cheddar vagy Gouda jól működik) Hozzáadott
  • 250 ml tejszínhab Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Teáskanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Óvatosan szabályozza a hőmérsékletet, mivel a vaj megéghet, ha túl magas a hőmérséklet, ami nemkívánatos ízt adhat a mártásnak.

3. Lépés

Adja hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsa a serpenyőben puhára. Gyakran keverjük meg, hogy ne ragadjon a serpenyőhöz. Most adjuk hozzá a tejszínt, és növeljük kissé a hőfokot, amíg a tejszín forrni nem kezd. Ezután ismét csökkentse a hőfokot - hogy a krém ne forrjon túlságosan össze.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, és folyamatosan keverjük, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Ízesítsük a mártást sóval és borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. A citromlé kissé enyhíti a mártás ízét. Hagyjuk a mártást még néhány percig főni, hogy az ízek összeérjenek. A sajtos-krémes mártást azonnal tálalhatjuk a forró raviolival.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek