HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Anestiev
Krumpli sütőben
Sült húsok mellé a legjobb köret, de akár önálló fogásként is fogyasztható friss salátával.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
- rozmaring
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először is, a burgonyákat meg kell alaposan megmosni. Ezek után vághatjuk őket félbe, de ha nagyon nagyok, akkor kisebb darabokra is. Hasznos tanács, hogy mindig válasszunk kisebb, egyenlő méretű burgonyákat az egyenletes sütés érdekében.
2. Lépés
A krumplikat jól belekeverjük az olajba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rozmaringot is hintünk rájuk. Én személyesen nagyon szeretem a rozmaring ízét, és szerintem nagyon jól illik a sütőben sült burgonyához.
3. Lépés
Minden burgonyát alaposan megsütünk a sütőben 200°C-on, amíg szép aranybarna nem lesz. Félidőben érdemes átforgatni őket, hogy minden oldaluk szép ropogósra sült legyen.