HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Krumplis galuska, az igazi magyar népi étel

A krumplis galuska igazi magyar népi étel, amit nem csak a nagymamák szeretnek elővarázsolni a konyhában. A könnyen elkészíthető, laktató és ízletes galuska a család minden tagjának kedvencévé válhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 30 dkg liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A krumplit először megmossuk, majd héjában feltesszük főni. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk és karikára vágva hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Ezzel párhuzamosan a tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a zsírt és jól összedolgozzuk a liszttel.

3. Lépés

A kihűlt krumplit hozzáadjuk a lisztes-tojásos masszához, és jól összegyúrjuk. Ha szükséges, még több lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható galuskát kapjunk.

4. Lépés

A gyúrt galuskát lisztezett deszkán kicsit meggyúrjuk, majd hagyjuk pihenni egy kis időt. Közben forrásban lévő, sózott vízbe szaggatjuk a galuskát, pár perc alatt készre főzzük.

5. Lépés

Miután a galuskák a víz tetejére jönnek, már kiszedhetjük őket. Tálaláskor ízlés szerint tehetünk rá pirított hagymát vagy tejfölt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új