HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Krumplis galuska, az igazi magyar népi étel

A krumplis galuska igazi magyar népi étel, amit nem csak a nagymamák szeretnek elővarázsolni a konyhában. A könnyen elkészíthető, laktató és ízletes galuska a család minden tagjának kedvencévé válhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 30 dkg liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A krumplit először megmossuk, majd héjában feltesszük főni. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk és karikára vágva hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Ezzel párhuzamosan a tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a zsírt és jól összedolgozzuk a liszttel.

3. Lépés

A kihűlt krumplit hozzáadjuk a lisztes-tojásos masszához, és jól összegyúrjuk. Ha szükséges, még több lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható galuskát kapjunk.

4. Lépés

A gyúrt galuskát lisztezett deszkán kicsit meggyúrjuk, majd hagyjuk pihenni egy kis időt. Közben forrásban lévő, sózott vízbe szaggatjuk a galuskát, pár perc alatt készre főzzük.

5. Lépés

Miután a galuskák a víz tetejére jönnek, már kiszedhetjük őket. Tálaláskor ízlés szerint tehetünk rá pirított hagymát vagy tejfölt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek