HIRDETŐ

Forrás: Mizina by Getty Images

Kukorica polenta

A kukoricapolenta receptje, amely egy népszerű étel, amelynek hagyományai főleg az ország északi részén vannak. A polenta nagyon sokoldalú köretnek számít, amelyet nemcsak húsok és halak mellé, hanem önálló ételként is fogyaszthatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 liter Vizek Hozzáadott
  • 1 Csésze Kukorica polenta Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 50 g Parmezán Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forraljuk fel a vizet és a sót. Ezután lassan, állandóan kevergetve adjuk hozzá a kukoricapolentát a forrásban lévő vízhez.

2. Lépés

Főzzük a polentát alacsony hőfokon körülbelül 20 percig. Folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon az aljára.

3. Lépés

Ha a polenta elkészült, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Mindent alaposan keverjünk össze.

4. Lépés

Ha a polentát köretként szeretné fogyasztani, azonnal tálalja. Ha önálló ételként szeretné fogyasztani, hagyja megdermedni, majd darabokra vágva tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új