HIRDETŐ

Forrás: Mizina by Getty Images

Kukorica polenta

A kukoricapolenta receptje, amely egy népszerű étel, amelynek hagyományai főleg az ország északi részén vannak. A polenta nagyon sokoldalú köretnek számít, amelyet nemcsak húsok és halak mellé, hanem önálló ételként is fogyaszthatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 liter Vizek Hozzáadott
  • 1 Csésze Kukorica polenta Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 50 g Parmezán Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forraljuk fel a vizet és a sót. Ezután lassan, állandóan kevergetve adjuk hozzá a kukoricapolentát a forrásban lévő vízhez.

2. Lépés

Főzzük a polentát alacsony hőfokon körülbelül 20 percig. Folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon az aljára.

3. Lépés

Ha a polenta elkészült, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Mindent alaposan keverjünk össze.

4. Lépés

Ha a polentát köretként szeretné fogyasztani, azonnal tálalja. Ha önálló ételként szeretné fogyasztani, hagyja megdermedni, majd darabokra vágva tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek