HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ponce_photography

Kukoricalepény

A kukoricalepényt sokszor készítettem már vegán barátaim részére, hiszen rengeteg íz variációban elkészíthető. Egyszerű és gyors, ideális előételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g kukoricadarálék Hozzáadott
  • 2 nagy tojás Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors az ízlés szerint Hozzáadott
  • fűszerek (paprika, kömény) az ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Vegyük elő a kukoricadarálékot, és keverjük össze a reszelt sajttal. Érdemes finom reszelésű sajtot választani, mert azzal könnyebb a tésztát összeállítani.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a két tojást. Itt fontos, hogy friss tojást használjunk, hiszen a tojás adja meg a tésztának rugalmasságát.

3. Lépés

A tésztát ízesítsük sóval, borssal és a kiválasztott fűszerekkel. Nagyon jó cucc a paprika és kömény, de ezek helyett használhatunk chilit vagy petrezselymet is.

4. Lépés

Adjuk hozzá az olajat, majd dolgozzuk össze a tésztát. Amennyiben túl száraznak találjuk, kevés vizet adhatunk hozzá.

5. Lépés

Formázzunk kisebb lepényeket a tésztából, majd egy forró serpenyőben süssük meg mindkét oldalukat.

6. Lépés

Szervírozzuk melegen, friss zöldségekkel, joghurttal vagy avokádókrémmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új