HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ponce_photography

Kukoricalepény

A kukoricalepényt sokszor készítettem már vegán barátaim részére, hiszen rengeteg íz variációban elkészíthető. Egyszerű és gyors, ideális előételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g kukoricadarálék Hozzáadott
  • 2 nagy tojás Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors az ízlés szerint Hozzáadott
  • fűszerek (paprika, kömény) az ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Vegyük elő a kukoricadarálékot, és keverjük össze a reszelt sajttal. Érdemes finom reszelésű sajtot választani, mert azzal könnyebb a tésztát összeállítani.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a két tojást. Itt fontos, hogy friss tojást használjunk, hiszen a tojás adja meg a tésztának rugalmasságát.

3. Lépés

A tésztát ízesítsük sóval, borssal és a kiválasztott fűszerekkel. Nagyon jó cucc a paprika és kömény, de ezek helyett használhatunk chilit vagy petrezselymet is.

4. Lépés

Adjuk hozzá az olajat, majd dolgozzuk össze a tésztát. Amennyiben túl száraznak találjuk, kevés vizet adhatunk hozzá.

5. Lépés

Formázzunk kisebb lepényeket a tésztából, majd egy forró serpenyőben süssük meg mindkét oldalukat.

6. Lépés

Szervírozzuk melegen, friss zöldségekkel, joghurttal vagy avokádókrémmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek