Forrás: Pixabay: ponce_photography
Kukoricalepény
A kukoricalepényt sokszor készítettem már vegán barátaim részére, hiszen rengeteg íz variációban elkészíthető. Egyszerű és gyors, ideális előételnek.
Hozzávalók
- 500 g kukoricadarálék
- 2 nagy tojás
- 150 g reszelt sajt
- 2 evőkanál olaj
- só, bors az ízlés szerint
- fűszerek (paprika, kömény) az ízlés szerint
Eljárás
Vegyük elő a kukoricadarálékot, és keverjük össze a reszelt sajttal. Érdemes finom reszelésű sajtot választani, mert azzal könnyebb a tésztát összeállítani.
Ezután adjuk hozzá a két tojást. Itt fontos, hogy friss tojást használjunk, hiszen a tojás adja meg a tésztának rugalmasságát.
A tésztát ízesítsük sóval, borssal és a kiválasztott fűszerekkel. Nagyon jó cucc a paprika és kömény, de ezek helyett használhatunk chilit vagy petrezselymet is.
Adjuk hozzá az olajat, majd dolgozzuk össze a tésztát. Amennyiben túl száraznak találjuk, kevés vizet adhatunk hozzá.
Formázzunk kisebb lepényeket a tésztából, majd egy forró serpenyőben süssük meg mindkét oldalukat.
Szervírozzuk melegen, friss zöldségekkel, joghurttal vagy avokádókrémmel.