HIRDETŐ
Kukoricasaláta recept pillanatok alatt
Egy már elfeledett klasszikus, a kukoricasaláta. A legtöbb magyar családban generációkon át hozták- vitték a receptet. Az egyszerű, napfényes és rendkívül ízletes saláta pillanatok alatt elkészíthető, és mindig nagy siker a családi összejöveteleken.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 konzerv Kukorica
- 2 Közepes paradicsom
- 1 Közepes uborka
- 1 Fej lila hagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- só, bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A hagymát, a paradicsomot és az uborkát apróra vágjuk.
2. Lépés
A petrezselymet szintén apróra vágjuk, de egy külön tányéron tartjuk.
3. Lépés
A kukoricát leszűrjük, és hozzáadjuk a zöldségekhez.
4. Lépés
Az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borst egy kis tálba öntjük, és alaposan összekeverjük, hogy öntetet kapjunk.
5. Lépés
Az öntetet a salátára öntjük, majd megszórjuk a petrezselyemmel.
6. Lépés
Jól összekeverjük, majd behűtjük a hűtőben legalább egy órára.