Külömleges és ízletes Lagzis barack sütemény
A Lagzis barack egy igazán különleges és ízletes sütemény, amelyet a barack és vanília ízvilágának ötvözete tesz felejthetetlenné. Klasszikus magyar recept, amelyet gyerekként a legtöbbünk nagymamája készített el nekünk. Enyhe citromos ízvilága és különleges struktúrája valóban megidézi a jegyespár boldogságát, amit eredetileg a nyári esküvőkön kaptak a násznép tagjai.
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 150 g porcukor
- 2 citrom reszelt héja
- 150 g vaj
- 1 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- csipet só
- 500 g baracklekvár
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál tej
Eljárás
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját, a vajat, a tojást, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk.
Az így kapott tésztát bevonjuk a tejbe kevert vaníliás cukorral, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
A tésztát kivéve a hűtőből kinyújtjuk, majd a baracklekvárt eloszlatjuk rajta.
Ezt követően a tésztát szorosan feltekerjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A süteményt hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel, és tálaljuk