HIRDETŐ

Forrás: facebook: Gluténmentes élet - blog

Különleges Bundás alma

A bundás alma az egyik kedvenc desszertem, melyet gyakran készítek. Nagyon egyszerű és gyorsan el is készül, ráadásul a bunda alatti almával igazán egyedi ízélményben lehet részed. Próbáld ki te is a receptet, nem fogod megbánni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks Nagy alma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília cukor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat és szeleteljük fel őket. Aki beszerezhet hozzá magházkihúzót, az még egyszerűbb munkát végezhet. Figyeljünk arra, hogy egyenlő vastagságú szeleteket vágjunk, így egyenletesen fognak megsülni.

2. Lépés

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét egy tálba, a sárgáját pedig egy másikba tegyük. A tojásfehérjéhez adjunk hozzá egy csipetnyi sót és verjük kemény habbá. A tojássárgáját keverjük össze a cukorral és vaníliacukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is, míg sima masszává válik.

3. Lépés

Az almák mindkét oldalát mártsuk a tojássárgájás masszába, majd a tojáshabba. Fontos, hogy az almás felületek mindenhonnan be legyenek borítva, hogy szép és ropogós bundát kapjunk.

4. Lépés

Hevítsünk olajat egy serpenyőben és süssük aranybarnára mindkét oldalukat. A bundás almáknak az ügyes sütés során kapják meg azt a finom és különleges ízüket. Vigyázzunk, nehogy az almák túlsüljenek, mert az könnyen keserűvé teszi őket.

5. Lépés

Az elkészült bundás almák tálalása nagyon fontos része a folyamatnak. Célszerű azonnal tálalni, amíg még meleg, mert akkor a leghatásosabb a kontraszt a roppanós bunda és az ízletes, lágy alma között.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új