Forrás: facebook: Gluténmentes élet - blog
Különleges Bundás alma
A bundás alma az egyik kedvenc desszertem, melyet gyakran készítek. Nagyon egyszerű és gyorsan el is készül, ráadásul a bunda alatti almával igazán egyedi ízélményben lehet részed. Próbáld ki te is a receptet, nem fogod megbánni!
Hozzávalók
- 4 ks Nagy alma
- 2 ks tojás
- 10 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 Csomag vanília cukor
- csipetnyi só
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat és szeleteljük fel őket. Aki beszerezhet hozzá magházkihúzót, az még egyszerűbb munkát végezhet. Figyeljünk arra, hogy egyenlő vastagságú szeleteket vágjunk, így egyenletesen fognak megsülni.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét egy tálba, a sárgáját pedig egy másikba tegyük. A tojásfehérjéhez adjunk hozzá egy csipetnyi sót és verjük kemény habbá. A tojássárgáját keverjük össze a cukorral és vaníliacukorral, majd adjuk hozzá a lisztet is, míg sima masszává válik.
Az almák mindkét oldalát mártsuk a tojássárgájás masszába, majd a tojáshabba. Fontos, hogy az almás felületek mindenhonnan be legyenek borítva, hogy szép és ropogós bundát kapjunk.
Hevítsünk olajat egy serpenyőben és süssük aranybarnára mindkét oldalukat. A bundás almáknak az ügyes sütés során kapják meg azt a finom és különleges ízüket. Vigyázzunk, nehogy az almák túlsüljenek, mert az könnyen keserűvé teszi őket.
Az elkészült bundás almák tálalása nagyon fontos része a folyamatnak. Célszerű azonnal tálalni, amíg még meleg, mert akkor a leghatásosabb a kontraszt a roppanós bunda és az ízletes, lágy alma között.