HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/fH50Ss5yBAtXr2Yia6ZU/78d7e70d24ad820cf7fe75e5005847.jpeg)
Forrás: Pixabay
Különleges Csemege pepperoni füstölt paprikából
A csemege pepperoni egy ízletes magyar specialitás, amelyet főzött és füstölt paprikákból készítünk, majd hűtőben érleljük. Egyszerűen elkészíthető és mindíg sikert arat a vendégek körében.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kilogramm erős és ízletes paprika (pl. kalocsai)
- 20 dkg só
- 20 dkg cukor
- 2 l víz
- 1 evőkanál szalicil
HIRDETŐ
Eljárás
360 perc.
1. Lépés
A paprikákat alaposan megmossuk, majd a szárától megszabadítjuk és kettévágjuk.
2. Lépés
Egy nagy fazékban felmelegítjük a vizet, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a szalicilt.
3. Lépés
Az így kapott oldatban a paprikákat körülbelül 10 percig főzzük.
4. Lépés
A főtt paprikákat szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük, majd tiszta üvegbe töltjük őket.
5. Lépés
Az üvegeket lezárjuk, majd a hűtőben tároljuk legalább 1 éjszakán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.