HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: lucas_holiday

Különleges Sacher torta

Összességében, a Sacher torta elkészítése egy időigényes folyamat, ami sok türelmet és figyelmet igényel, de a végeredmény minden munkát megér!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 140 g kristálycukor Hozzáadott
  • 140 g vaj Hozzáadott
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 130 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 dl rum Hozzáadott
  • 70 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 140 g baracklekvár Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A csokoládét megolvasztom, de vigyázok, hogy ne legyen túl forró, mert a csokoládé könnyen megég. Eközben a vajat a cukorral habosra keverem, először a vajat, majd apránként adagolom hozzá a cukrot. Ezután hozzákeverem a tojások sárgáját egyenként, majd a csokoládét és a rumot is.

2. Lépés

Elkezdem előmelegíteni a sütőt 180 fokra. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a csokoládés keverékhez. Hozzáadom a lisztet és a kakaóport is, majd mindent összekeverek. Az egészet egy előkészített tortaformába öntöm, majd körülbelül 40-45 percig sütöm. Mindig végezz el tűpróbát, hogy biztosan átsült-e!

3. Lépés

Amikor a torta kihűlt, megkenem a tetejét baracklekvárral, majd megszórom porcukorral. Fontos, hogy a torta teljesen kihűlt legyen, mielőtt rákenjük a lekvárt, a porcukor pedig még jobban kiemeli a csokoládé intenzív ízét.

4. Lépés

A sachertortát hűtőben tárolom legalább egy napig, mielőtt felszeletelném. A hűtőben töltött idő alatt a torta ízei összeérnek, és sokkal finomabb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új