HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: lucas_holiday

Különleges Sacher torta

Összességében, a Sacher torta elkészítése egy időigényes folyamat, ami sok türelmet és figyelmet igényel, de a végeredmény minden munkát megér!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 140 g kristálycukor Hozzáadott
  • 140 g vaj Hozzáadott
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 130 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 dl rum Hozzáadott
  • 70 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 140 g baracklekvár Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A csokoládét megolvasztom, de vigyázok, hogy ne legyen túl forró, mert a csokoládé könnyen megég. Eközben a vajat a cukorral habosra keverem, először a vajat, majd apránként adagolom hozzá a cukrot. Ezután hozzákeverem a tojások sárgáját egyenként, majd a csokoládét és a rumot is.

2. Lépés

Elkezdem előmelegíteni a sütőt 180 fokra. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a csokoládés keverékhez. Hozzáadom a lisztet és a kakaóport is, majd mindent összekeverek. Az egészet egy előkészített tortaformába öntöm, majd körülbelül 40-45 percig sütöm. Mindig végezz el tűpróbát, hogy biztosan átsült-e!

3. Lépés

Amikor a torta kihűlt, megkenem a tetejét baracklekvárral, majd megszórom porcukorral. Fontos, hogy a torta teljesen kihűlt legyen, mielőtt rákenjük a lekvárt, a porcukor pedig még jobban kiemeli a csokoládé intenzív ízét.

4. Lépés

A sachertortát hűtőben tárolom legalább egy napig, mielőtt felszeletelném. A hűtőben töltött idő alatt a torta ízei összeérnek, és sokkal finomabb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek