Forrás: Pixabay: lucas_holiday
Különleges Sacher torta
Összességében, a Sacher torta elkészítése egy időigényes folyamat, ami sok türelmet és figyelmet igényel, de a végeredmény minden munkát megér!
Hozzávalók
- 140 g kristálycukor
- 140 g vaj
- 5 tojás
- 130 g étcsokoládé
- 1 dl rum
- 70 g önserkentő liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 140 g baracklekvár
- porcukor a tetejére
Eljárás
A csokoládét megolvasztom, de vigyázok, hogy ne legyen túl forró, mert a csokoládé könnyen megég. Eközben a vajat a cukorral habosra keverem, először a vajat, majd apránként adagolom hozzá a cukrot. Ezután hozzákeverem a tojások sárgáját egyenként, majd a csokoládét és a rumot is.
Elkezdem előmelegíteni a sütőt 180 fokra. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a csokoládés keverékhez. Hozzáadom a lisztet és a kakaóport is, majd mindent összekeverek. Az egészet egy előkészített tortaformába öntöm, majd körülbelül 40-45 percig sütöm. Mindig végezz el tűpróbát, hogy biztosan átsült-e!
Amikor a torta kihűlt, megkenem a tetejét baracklekvárral, majd megszórom porcukorral. Fontos, hogy a torta teljesen kihűlt legyen, mielőtt rákenjük a lekvárt, a porcukor pedig még jobban kiemeli a csokoládé intenzív ízét.
A sachertortát hűtőben tárolom legalább egy napig, mielőtt felszeletelném. A hűtőben töltött idő alatt a torta ízei összeérnek, és sokkal finomabb lesz.