HIRDETŐ

Különleges Tökös mákos rétes

A tökös mákos rétes egy igazán curuzslatosan ízletes, laktató házi sütemény, amelyet egy igazán különleges alkalomra, vagy csak egy meghitt családi ebédnél is készíthetsz. Amellett, hogy nagyon finom, az elkészítése is egyszerű, ennek köszönhetően bárki könnyedén megbirkózhat vele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 2 Csomag rétestészta Hozzáadott
  • 10 dkg olvasztott vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 50 dkg nyers tök (pl. butternut) Hozzáadott
  • 20 dkg darált mák Hozzáadott
  • 15 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A tököt megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk és egy edényben, kevés vízzel, puhára főzzük.

2. Lépés

A puha tököt pürésítjük és afélre tesszük hűlni.

3. Lépés

A mákot a cukorral, a mézzel, a citromhéjjal és a rummal jól összekeverjük.

4. Lépés

Az összekevert mákot a hűlt tökpürével jól összekeverjük.

5. Lépés

Az olvasztott vajjal meglocsoljuk a réteslapot, rásimítjuk a tölteléket, és a rétest lap szélének segítségével feltekerjük a rétest.

6. Lépés

A feltekert rétest is megkenjük a maradék olvasztott vajjal, majd a tetejét megkenjük felvert tojással is.

7. Lépés

Előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új