HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Különlges magyar Porcsinfőzelék otthon

A Porcsinfőzelék a magyar konyha különlegessége, mely a porcsin gombából készül. Tökéletes választás könnyű, mégis ízletes fogásra, főként a gombaszezonban. Egyszerű és gyors elkészítése miatt ideális választás a hétköznapi ebédre is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg porcsin gomba Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 node Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 ks zellerlevél Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és szeleteljük fel a porcsin gombát.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát az olajon, majd adjuk hozzá a gombát.

3. Lépés

Addig főzzük közepes lángon, amíg a gomba levét el nem párologtatja.

4. Lépés

Ekkor szórjunk rá egy evőkanál lisztet, keverjük össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a gombát.

5. Lépés

Fűszerezzük sóval, borssal, és dobunk bele néhány zellerlevelet és petrezselymet, majd főzzük 15-20 percig.

6. Lépés

Amikor kész, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tejfölt, majd keverjük össze.

7. Lépés

Tálalhatjuk már forrón, a legjobb friss kenyérrel vagy pörkölttel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új