HIRDETŐ

Forrás: facebook:Goddess Of Chimney Cake

Kürtöskalács

Remek ötlet lehet egy közös családi sütögetésre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • fél kg finomliszt Hozzáadott
  • 2 dl langyos tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 5 dkg élesztő Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 5 dkg olvasztott vaj Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor a hempergetéshez Hozzáadott
  • 5 dkg darált dió a hempergetéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Egy tálba mérjük a lisztet, csináljunk a közepén egy mélyedést, és tegyük bele a cukorral elkevert élesztőt. Fedjük le a tál tartalmát és várjuk meg, míg a cukor és az élesztő együtt elkezdenek dolgozni.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást, a vajat, a sót és a langyos tejet. Az élesztő és a cukor hozzáadásával kezdjük el gyúrni a tésztát.

3. Lépés

Az összegyúrt tésztát tegyük egy tálba, takarjuk le és hagyjuk kelni 1-1,5 órát, míg a térfogata a duplájára nő.

4. Lépés

Ha a tészta megkelt, vegyünk belőle akkora darabokat, amekkorákat szeretnénk sütni, és nyújtsuk ki őket.

5. Lépés

A kinyújtott tésztát óvatosan tekerjük fel a formára, majd a formával együtt süsd a tűz felett.

6. Lépés

A már megsült kürtöskalácsot forgassuk meg porcukorban és dióban.

7. Lépés

Néhány személyes tip: A tészta gyúrása könnyebb, ha megfelelően megvárod, hogy az élesztő dolgozzon. Amikor a tésztát a formára tekerted, figyelj arra, hogy a tésztaszálak ne érintkezzenek egymással, mert ez gátolja a kürtöskalács megsülését. Ha a formán már van másik darab tészta, mindig azon az oldalon kezdj sütést, ahol a legvékonyabb a tészta és csak ezt követően forgasd a formát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek