HIRDETŐ

Forrás: facebook:Goddess Of Chimney Cake

Kürtöskalács

Remek ötlet lehet egy közös családi sütögetésre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • fél kg finomliszt Hozzáadott
  • 2 dl langyos tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 5 dkg élesztő Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 5 dkg olvasztott vaj Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor a hempergetéshez Hozzáadott
  • 5 dkg darált dió a hempergetéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Egy tálba mérjük a lisztet, csináljunk a közepén egy mélyedést, és tegyük bele a cukorral elkevert élesztőt. Fedjük le a tál tartalmát és várjuk meg, míg a cukor és az élesztő együtt elkezdenek dolgozni.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást, a vajat, a sót és a langyos tejet. Az élesztő és a cukor hozzáadásával kezdjük el gyúrni a tésztát.

3. Lépés

Az összegyúrt tésztát tegyük egy tálba, takarjuk le és hagyjuk kelni 1-1,5 órát, míg a térfogata a duplájára nő.

4. Lépés

Ha a tészta megkelt, vegyünk belőle akkora darabokat, amekkorákat szeretnénk sütni, és nyújtsuk ki őket.

5. Lépés

A kinyújtott tésztát óvatosan tekerjük fel a formára, majd a formával együtt süsd a tűz felett.

6. Lépés

A már megsült kürtöskalácsot forgassuk meg porcukorban és dióban.

7. Lépés

Néhány személyes tip: A tészta gyúrása könnyebb, ha megfelelően megvárod, hogy az élesztő dolgozzon. Amikor a tésztát a formára tekerted, figyelj arra, hogy a tésztaszálak ne érintkezzenek egymással, mert ez gátolja a kürtöskalács megsülését. Ha a formán már van másik darab tészta, mindig azon az oldalon kezdj sütést, ahol a legvékonyabb a tészta és csak ezt követően forgasd a formát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új