HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Couleur

Laktató Burgonyás kenyér

A burgonyás kenyér egy remek változatosság lehet a mindennapi kenyerünk mellett. Egyszerű elkészíteni, ízletes, laktató és még egészséges is. Próbálja ki ön is ezt a finom, burgonyával megbolondított kenyér receptemet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g kenyérliszt Hozzáadott
  • 200 g főtt burgonya Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál száraz élesztő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először is, miután főtt a burgonyánk, hagyjuk egy kicsit hűlni. Vigyázzunk, hogy ne égjük meg magunkat a forró burgonyával! Amíg hűl a burgonya, kezdjük el összekeverni a többi hozzávalót. A lisztet, a sót és az élesztőt adjuk hozzá a tálba, majd keverjünk hozzá langyos vizet. Ne felejtsük el, a víz nem lehet túl forró, máskülönben megöli az élesztőt!

2. Lépés

Amikor a burgonya már elég hűvös ahhoz, hogy megfogjuk, törjük össze és adjuk hozzá a tésztához, majd dolgozzunk bele 2 evőkanál olajat is. Keverjük jól össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk össze a tésztát. Ne ijedjen meg, ha a tészta eleinte ragad, ez normális, a burgonya még nedves. Ha a tészta már jól összeállt, letakarva kelesztjük kb. 1-1,5 óra hosszat.

3. Lépés

Ezután formázzuk meg a kenyeret és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Helyezzük a sütőbe, és 220 fokon süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg a kenyér szép aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Frissen, melegen a legfinomabb, de ha marad belőle, másnap is tökéletes lesz reggelire.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új