Forrás: Pixabay
Laktató Csülkös körömpörkölt galuskához
A csülkös körömpörkölt hagyományos, laktató magyar étel. A pörkölt alapja a csontos sertés lábszár, melynek tartalmas, ízletes leve kiválóan passzol galuskával vagy petrezselymes krumplival. Kiváló választás azok számára, akik szeretik a hosszú, lassú főzést és a húsos, szaftos ételeket.
Hozzávalók
- 1 kg sertés csülök
- 500 g sertés köröm
- 2 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl víz
Eljárás
A sertés csülök és a sertés köröm együtt nagyon finom és laktató ételt képez. A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd a húst, és kis lángon, állandó kevergetés mellett pirítjuk.
Amikor már kezd összeérni a hús, hozzáadjuk a pirospaprikát és a többi fűszert. Ezzel a lépéssel elkészül a pörköltszósz, amibe belekeverjük a csülök és a köröm darabokat.
Folyamatosan öntözzük alá a vizet, hogy a hús levet engedjen. Kb. 2-3 óra alatt készül el, mialatt a hús megpuhul, a szósz pedig szépen besűrűsödik.
Tálaljuk galuska vagy petrezselymes krumpli kíséretében.