HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Laktató Csülkös körömpörkölt galuskához

A csülkös körömpörkölt hagyományos, laktató magyar étel. A pörkölt alapja a csontos sertés lábszár, melynek tartalmas, ízletes leve kiválóan passzol galuskával vagy petrezselymes krumplival. Kiváló választás azok számára, akik szeretik a hosszú, lassú főzést és a húsos, szaftos ételeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertés csülök Hozzáadott
  • 500 g sertés köröm Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A sertés csülök és a sertés köröm együtt nagyon finom és laktató ételt képez. A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd a húst, és kis lángon, állandó kevergetés mellett pirítjuk.

3. Lépés

Amikor már kezd összeérni a hús, hozzáadjuk a pirospaprikát és a többi fűszert. Ezzel a lépéssel elkészül a pörköltszósz, amibe belekeverjük a csülök és a köröm darabokat.

4. Lépés

Folyamatosan öntözzük alá a vizet, hogy a hús levet engedjen. Kb. 2-3 óra alatt készül el, mialatt a hús megpuhul, a szósz pedig szépen besűrűsödik.

5. Lépés

Tálaljuk galuska vagy petrezselymes krumpli kíséretében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új