HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Laktató Csülkös körömpörkölt galuskához

A csülkös körömpörkölt hagyományos, laktató magyar étel. A pörkölt alapja a csontos sertés lábszár, melynek tartalmas, ízletes leve kiválóan passzol galuskával vagy petrezselymes krumplival. Kiváló választás azok számára, akik szeretik a hosszú, lassú főzést és a húsos, szaftos ételeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertés csülök Hozzáadott
  • 500 g sertés köröm Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A sertés csülök és a sertés köröm együtt nagyon finom és laktató ételt képez. A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd a húst, és kis lángon, állandó kevergetés mellett pirítjuk.

3. Lépés

Amikor már kezd összeérni a hús, hozzáadjuk a pirospaprikát és a többi fűszert. Ezzel a lépéssel elkészül a pörköltszósz, amibe belekeverjük a csülök és a köröm darabokat.

4. Lépés

Folyamatosan öntözzük alá a vizet, hogy a hús levet engedjen. Kb. 2-3 óra alatt készül el, mialatt a hús megpuhul, a szósz pedig szépen besűrűsödik.

5. Lépés

Tálaljuk galuska vagy petrezselymes krumpli kíséretében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek