Forrás: Pixabay
Laktató és ízletes Rántott hús torta
A rántott hús torta egy remek választás minden olyan eseményre, ahol szükség van valami igazán laktató és ízletes ételre. A klasszikus rántott húsban található hozzávalók megszokott ízei mellett a tortaformába rendezett hús fantasztikus látvánnyá varázsolják az egyszerűnek tűnő ebédet vagy vacsorát.
Hozzávalók
- 6 Slice sertéskaraj
- 3 tojás
- 150 g panírmorzsa
- 150 g liszt
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Csésze tejföl
- 200 g reszelt sajt
- Friss zöldségek díszítéshez
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, sót és borsot egy tálban. A tojásokat verjük fel egy másik tálban, a panírmorzsát pedig tegyük egy harmadik tálba. A hússzeleteket először forgassuk meg a lisztben, aztán a felvert tojásban, végül pedig a panírmorzsában.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olajat és süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd egy kis olajon pároljuk puhára őket.
Egy tortaformát kenjünk ki olajjal, majd rétegezzük bele a húst, hagymát, fokhagymát, reszelt sajtot és tejfölt, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg legyen sajt.
Tegyük az előmelegített sütőbe, süsük 180 fokon 30-35 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad és szép aranybarnára nem sül.
Tálalás előtt hagyjuk a tortát pár percig hűlni, végül díszítsük friss zöldségekkel.