HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Laktató és ízletes Rántott hús torta

A rántott hús torta egy remek választás minden olyan eseményre, ahol szükség van valami igazán laktató és ízletes ételre. A klasszikus rántott húsban található hozzávalók megszokott ízei mellett a tortaformába rendezett hús fantasztikus látvánnyá varázsolják az egyszerűnek tűnő ebédet vagy vacsorát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 Slice sertéskaraj Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 150 g panírmorzsa Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
  • Friss zöldségek díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, sót és borsot egy tálban. A tojásokat verjük fel egy másik tálban, a panírmorzsát pedig tegyük egy harmadik tálba. A hússzeleteket először forgassuk meg a lisztben, aztán a felvert tojásban, végül pedig a panírmorzsában.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olajat és süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.

3. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd egy kis olajon pároljuk puhára őket.

4. Lépés

Egy tortaformát kenjünk ki olajjal, majd rétegezzük bele a húst, hagymát, fokhagymát, reszelt sajtot és tejfölt, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg legyen sajt.

5. Lépés

Tegyük az előmelegített sütőbe, süsük 180 fokon 30-35 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad és szép aranybarnára nem sül.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a tortát pár percig hűlni, végül díszítsük friss zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új