HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Laktató Krumpligombóc köretként

A krumpligombóc kiváló laktató étel, ami minden magyar konyhában rendszeresen előkerül. Köretként szinte bármilyen hússal jól fogyasztható, de önmagában is kiemelkedő ízélményt nyújt. Egyszerű alapanyagokból általában minden háziasszony könnyedén el tudja készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 10 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az alaposan megmosott burgonyákat héjukban főzzük meg. Amikor már puha, szűrjük le a vizet róla, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg.

2. Lépés

Törjük össze a burgonyát, adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót. Alaposan gyúrjuk össze az anyagokat.

3. Lépés

Formázzunk belőle diónyi nagyságú gombócokat.

4. Lépés

Forraljuk fel a vizet egy nagy lábasban, adjunk hozzá egy kevés sót. Amikor már lobog a víz, tegyük bele a gombócokat.

5. Lépés

Kb. 10 percig főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

6. Lépés

Miközben a gombócok főnek, pirítsuk meg a zsemlemorzsát egy serpenyőben.

7. Lépés

Amikor a gombócok késznek tűnnek, szűrjük le a vizet róluk, és forgassuk meg őket a pirított zsemlemorzsában.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új