Forrás: Pixabay
Laktató Krumpligombóc köretként
A krumpligombóc kiváló laktató étel, ami minden magyar konyhában rendszeresen előkerül. Köretként szinte bármilyen hússal jól fogyasztható, de önmagában is kiemelkedő ízélményt nyújt. Egyszerű alapanyagokból általában minden háziasszony könnyedén el tudja készíteni.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- 10 dkg zsemlemorzsa
Eljárás
Az alaposan megmosott burgonyákat héjukban főzzük meg. Amikor már puha, szűrjük le a vizet róla, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg.
Törjük össze a burgonyát, adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót. Alaposan gyúrjuk össze az anyagokat.
Formázzunk belőle diónyi nagyságú gombócokat.
Forraljuk fel a vizet egy nagy lábasban, adjunk hozzá egy kevés sót. Amikor már lobog a víz, tegyük bele a gombócokat.
Kb. 10 percig főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Miközben a gombócok főnek, pirítsuk meg a zsemlemorzsát egy serpenyőben.
Amikor a gombócok késznek tűnnek, szűrjük le a vizet róluk, és forgassuk meg őket a pirított zsemlemorzsában.