HIRDETŐ

Laktató Töltött tök magyarosan

A töltött tök a magyar konyha finom és laktató étele, kiválóan illik az őszi, téli estékhez. A sütőben töltelékkel sült tököt kínálhatjuk köretként vagy fő fogásként - a látványos tálalás és a finom ízek garantáltan mindenkit levesznek a lábáról. Kövesse ezt a receptet a tökéletes töltött tök elkészítéséhez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 ks közepes méretű tök Hozzáadott
  • 200 g darált hús Hozzáadott
  • 1 nagyobb vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 g Rizs Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks zöld paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors az ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 1 dl húsleves (vagy víz) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A rizst főzzük meg a szokásos módon.

2. Lépés

A tököt vágjuk félbe, magházát kanalazzuk ki.

3. Lépés

A húst pirítsuk meg egy serpenyőben kevés olajon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, paradicsomot és paprikát.

4. Lépés

Öntsük hozzá a húslevest, a fűszereket, majd hagyjuk párolódni pár percig.

5. Lépés

Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a megfőtt rizst. Ezzel töltsük meg a tököt.

6. Lépés

A töltött tököt tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 30 percig.

7. Lépés

Tálaljuk melegen, a tetejét sajttal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új