Laktató Töltött tök magyarosan
A töltött tök a magyar konyha finom és laktató étele, kiválóan illik az őszi, téli estékhez. A sütőben töltelékkel sült tököt kínálhatjuk köretként vagy fő fogásként - a látványos tálalás és a finom ízek garantáltan mindenkit levesznek a lábáról. Kövesse ezt a receptet a tökéletes töltött tök elkészítéséhez!
Hozzávalók
- 2 ks közepes méretű tök
- 200 g darált hús
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g Rizs
- 1 ks paradicsom
- 1 ks zöld paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors az ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- 1 dl húsleves (vagy víz)
Eljárás
A rizst főzzük meg a szokásos módon.
A tököt vágjuk félbe, magházát kanalazzuk ki.
A húst pirítsuk meg egy serpenyőben kevés olajon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, paradicsomot és paprikát.
Öntsük hozzá a húslevest, a fűszereket, majd hagyjuk párolódni pár percig.
Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a megfőtt rizst. Ezzel töltsük meg a tököt.
A töltött tököt tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 30 percig.
Tálaljuk melegen, a tetejét sajttal megszórva.