Forrás: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
LÁNGOS ÉLESZTŐ NÉLKÜL
A lángos hagyományos szlovák étel, amely általában élesztőt tartalmaz és kelleti. Ez a recept azonban keltetés nélküli.
Hozzávalók
- 500 g sima liszt speciális
- 11⁄2 kanalak Szerszámok
- 1 Kanál cukor
- 1 kanál sütőpor
- 2 EK Szöveget
- 250 ml víz
- olaj
Eljárás
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. Adj hozzá olajat, és fokozatosan adj hozzá vizet, kevergesd, amíg egy masszát nem kap.
Tegye a tésztát a deszkára és gyúrja addig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ossza fel a tésztát 4 egyenlő részre.
A lisztelt deszkán görgessük ki a tészta minden darabját kb. 15 cm hosszú kör alakban.
Melegítse fel az olajat egy közepes lángon lévő fazékban, és óvatosan helyezze a lángosokat az olajba.
Süssön langosokat mindkét oldalról néhány percig.
Helyezze a kisütött lángosokat papírtörlőre, hogy megszáradjanak és az felesleges olaj eltávolítható legyen.
Szolgálja fel a meleg lángosokat sajttal, tejföllel, savanyú káposztával vagy ketchuppal és majonézzel.