HIRDETŐ

Forrás: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

LÁNGOS ÉLESZTŐ NÉLKÜL

A lángos hagyományos szlovák étel, amely általában élesztőt tartalmaz és kelleti. Ez a recept azonban keltetés nélküli.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 112 kanalak Szerszámok Hozzáadott
  • 1 Kanál cukor Hozzáadott
  • 1 kanál sütőpor Hozzáadott
  • 2 EK Szöveget Hozzáadott
  • 250 ml víz Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. Adj hozzá olajat, és fokozatosan adj hozzá vizet, kevergesd, amíg egy masszát nem kap.

2. Lépés

Tegye a tésztát a deszkára és gyúrja addig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ossza fel a tésztát 4 egyenlő részre.

3. Lépés

A lisztelt deszkán görgessük ki a tészta minden darabját kb. 15 cm hosszú kör alakban.

4. Lépés

Melegítse fel az olajat egy közepes lángon lévő fazékban, és óvatosan helyezze a lángosokat az olajba.

5. Lépés

Süssön langosokat mindkét oldalról néhány percig.

6. Lépés

Helyezze a kisütött lángosokat papírtörlőre, hogy megszáradjanak és az felesleges olaj eltávolítható legyen.

7. Lépés

Szolgálja fel a meleg lángosokat sajttal, tejföllel, savanyú káposztával vagy ketchuppal és majonézzel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új