HIRDETŐ

Forrás: weyo via Freepik

Langos, mint a karácsonyi piacon

Egy recept, amely olyan hangulatos, mint egy karácsonyi vásár, és olyan meghitt, mint egy meghitt téli este: langos. Ezek a magyar zsíros zsemlék minden téli szezonban kihagyhatatlanok. A külseje ropogós, a belseje pedig csodálatosan puha és puha. A családom és én egyszerűen imádjuk őket! Ezt a receptet tavaly karácsonykor próbáltam ki, és hatalmas sikert aratott. A langallót tetszés szerint lehet megkoronázni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g Quark Hozzáadott
  • 42 g élesztő Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Teteje: pl. fokhagyma, sajt, tejföl. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A magyar langos recepthez először melegítsük meg a tejet - langyosnak kell lennie, a túl meleg elpusztítja az élesztőt. Ezután oldjuk fel benne a cukrot.

2. Lépés

Morzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe, és hagyjuk pihenni néhány percig. Ez elősegíti az élesztő aktivitását, és segít, hogy a tészta később jól megkeljen.

3. Lépés

Most szitáljuk a lisztet egy nagy tálba. A liszt átszitálásával később lágyabb lesz a tészta. Adjuk hozzá a sót, és készítsünk egy mélyedést a közepébe.

4. Lépés

Öntse a túró és a tej/élesztő keveréket a mélyedésbe, és lassan gyúrja bele a lisztet a kezével. Javaslom, hogy legalább 10 percig erőteljesen gyúrjuk a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz.

5. Lépés

Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen legalább 2 órán át kelni. A tésztának láthatóan meg kell növekednie.

6. Lépés

Osszuk a tésztát 10 egyenlő darabra, és lapítsuk el a kezünkkel. Szeretem kicsit széthúzni a tésztát, hogy szép vékony legyen.

7. Lépés

Az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban közepesen forróvá hevítjük. Tegyük bele egymás után a tésztadarabokat, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, különben a langók kívülről gyorsan besötétednek, míg belülről még nyersek.

8. Lépés

A kész magyar langusztát konyhai papíron lecsepegtetjük, és azonnal megszórjuk vagy megkenjük a kívánt feltétekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek