HIRDETŐ

Lángos

A lángos egy népszerű magyar különlegesség, amelyet langyos, hagyományosan kenyérköretként kínálnak. Gyakran van rajta fokhagyma, tejföl és sajt, amelyet tálalás előtt ráolvasztanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 25 g friss élesztő Hozzáadott
  • 112 dl tej Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Fokhagyma, tejföl és sajt a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tejet melegítse fel, addig, míg kellemes meleg,

2. Lépés

Oldja fel az élesztőt a tejben a cukorral együtt, majd hagyja 15 percig állni, amíg habos lesz.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a lisztet a sóval.

4. Lépés

Keverje a habos élesztőt a lisztes keverékbe.

5. Lépés

Add hozzá a vizet, és dolgozza össze, amíg sima tésztát kap.

6. Lépés

Fedje le a tésztát, és hagyja megkelni 1 órát, amíg a tészta duplájára dagad.

7. Lépés

Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben.

8. Lépés

Vegyen kis darabokat a tésztából, és nyújtsa ki őket egyenletesen.

9. Lépés

Süssön minden oldalán 2-3 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

10. Lépés

Szolgálja fel a lángost friss fokhagyma, tejföl és sajt bevonatával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek