HIRDETŐ

Lángos

A lángos egy népszerű magyar különlegesség, amelyet langyos, hagyományosan kenyérköretként kínálnak. Gyakran van rajta fokhagyma, tejföl és sajt, amelyet tálalás előtt ráolvasztanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 25 g friss élesztő Hozzáadott
  • 112 dl tej Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Fokhagyma, tejföl és sajt a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tejet melegítse fel, addig, míg kellemes meleg,

2. Lépés

Oldja fel az élesztőt a tejben a cukorral együtt, majd hagyja 15 percig állni, amíg habos lesz.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a lisztet a sóval.

4. Lépés

Keverje a habos élesztőt a lisztes keverékbe.

5. Lépés

Add hozzá a vizet, és dolgozza össze, amíg sima tésztát kap.

6. Lépés

Fedje le a tésztát, és hagyja megkelni 1 órát, amíg a tészta duplájára dagad.

7. Lépés

Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben.

8. Lépés

Vegyen kis darabokat a tésztából, és nyújtsa ki őket egyenletesen.

9. Lépés

Süssön minden oldalán 2-3 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

10. Lépés

Szolgálja fel a lángost friss fokhagyma, tejföl és sajt bevonatával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új