Lángos
A lángos egy népszerű magyar különlegesség, amelyet langyos, hagyományosan kenyérköretként kínálnak. Gyakran van rajta fokhagyma, tejföl és sajt, amelyet tálalás előtt ráolvasztanak.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 25 g friss élesztő
- 11⁄2 dl tej
- 11⁄2 dl víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- olaj a sütéshez
- Fokhagyma, tejföl és sajt a tálaláshoz
Eljárás
A tejet melegítse fel, addig, míg kellemes meleg,
Oldja fel az élesztőt a tejben a cukorral együtt, majd hagyja 15 percig állni, amíg habos lesz.
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet a sóval.
Keverje a habos élesztőt a lisztes keverékbe.
Add hozzá a vizet, és dolgozza össze, amíg sima tésztát kap.
Fedje le a tésztát, és hagyja megkelni 1 órát, amíg a tészta duplájára dagad.
Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben.
Vegyen kis darabokat a tésztából, és nyújtsa ki őket egyenletesen.
Süssön minden oldalán 2-3 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Szolgálja fel a lángost friss fokhagyma, tejföl és sajt bevonatával.