:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/jCAMV_cQrJfOlV8Ivboh/c3c0f7be0d3eb6514ff5807ca1bdc2.jpeg)
Forrás: Canva
Lasagne
A lasagne az egyik legnépszerűbb hagyományos olasz étel. Ezek a kitűnő lasagnék ötvözik a sz juicy darált húst paradicsomszósszal.
Hozzávalók
- 250 g lasagne
- 500 g Marha sült hús
- 500 ml paradicsompüré
- 2 db zúzott fokhagyma
- 1 db The Onion
Eljárás
Melegítse fel az olívaolajat közepes lángon a serpenyőben. Adj hozzá apróra vágott hagymát és párold aranybarnára.
Adja hozzá az áttört fokhagymát és a darált húst. Sütse a húst, amíg jól átsül, ízesítse sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Adja hozzá a paradicsompürét, és hagyja a mártást rövid ideig főni, hogy az ízek összeérjenek.
Készítsen rétegeket az előkészített tepsiben: kezdje a hússzósz réteggel, majd következzenek a lasagnék, ricotta sajt és reszelt parmezán. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes réteg el nem készült. Befejezésül a lasagne lapjával zárja le az utolsó réteget, és szórja meg reszelt parmezánnal.
Ezt a kiváló lasagne-t előmelegített sütőben, 180°C-on sütjük körülbelül 30-40 percig, amíg meg nem puhul és a teteje meg nem barnul.
Tálalás előtt hagyjuk a lasagne-t néhány percig pihenni. Majd friss fűszernövényekkel, mint a bazsalikommal díszítjük.