:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/JxSWH64GPOrphQarO-G6/24d06e9a0a7216b6f592d02a554d42.jpeg)
Forrás: Roxiller from Getty Images
Lazac tortilla
A lazacos tortilla egy olyan étel, amit mindig elkészítek, ha valami könnyű, de laktató ételre vágyom. A lazac eleganciát és ízt kölcsönöz ennek a hagyományos spanyol ételnek. Nálam már sok reggelinél sikert aratott. Próbálja ki ezt a receptet, és biztosan tetszeni fog ez az ízkombináció.
Hozzávalók
- 4 Tojás
- 2 Burgonya
- 1 piros hagyma
- 150 g Füstölt lazac
- só, bors ízlés szerint
- 2 kanalak Olívaolajok
Eljárás
Kezdjük a burgonya hámozásával és vékony szeletekre vágásával.
A hagymát is hámozzuk meg, és vágjuk apróra.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a burgonyát és a hagymát. Közepes lángon kb. 10 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul és enyhén megbarnul.
Közben a tojásokat szétterítjük egy tálban, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig verjük, amíg a hozzávalók jól összeállnak.
Vegye ki a lazacot, és vágja vékony szeletekre.
Amikor a burgonya és a hagyma elkészült, adjuk hozzá a lazacot, és öntsük rá a tojást.
Süssük a tortillát alacsony hőfokon körülbelül 5-7 percig, amíg az alja jól megbarnul.
Ezután egy tányér segítségével fordítsa meg a tortillát, és süsse további 4-5 percig.