HIRDETŐ
Lecsó téli napokra

Lecsó téli napokra

Kiváló és nagyon egyszerű étel paradicsomból és paprikából. Minden évben elkészítem, télen sem hiányozhat az asztalunkról! Fogyaszthatod tojással vagy anélkül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 412 kg paradicsom Hozzáadott
  • 2 kg Paprika Hozzáadott
  • 1 kg hagyma Hozzáadott
  • 2 ek őrölt piros paprika Hozzáadott
  • 2 ek Hozzáadott
  • 250 ml olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A zöldségeket kimérjük, megmossuk és feldaraboljuk. A paprikát és a paradicsomot kisebb vagy közepes méretű darabokra, a hagymát pedig kisebb kockákra.

2. Lépés

Az olajon megpároljuk és a hagymát kicsit megpirítjuk. Adjunk hozzá őrölt paprikát, hagyjuk egy-két percig hagymával eggyüt piríttani , és adjunk hozzá a metélt paprikát. Kicsit megsózzuk, lefedjük, és egy kicsit hagyjuk hogy a paprika csökkentse a térfogatát.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, 2 evőkanál sót, keverjük össze, és időnként megkeverve főzzük puhára. Én vastagabb paprika darabot szoktam ellenőrizni.

4. Lépés

Az elkészült lecsót üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és fejjel lefelé fordítjuk. Hagyjuk így teljesen kihűlni. Kihűlés után visszaforgatjuk és tárolhatjuk. Ebből az adagból 9db 7 dec-es üveg + 1 kóstolótál jön ki :-)

5. Lépés

A Lecsó finom tojás nélkül és tojással, ahogy tetszik. Télen pörkölt alá, gulyásba is használom, és igazából mindenhova, ahol paradicsomra, paprikára van szükségem. Jó étvágyat!

Lecsó téli napokra - előkészítő lépés 1
6. Lépés

További receptjeimet megtalálod a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új