Lecsó téli napokra
Kiváló és nagyon egyszerű étel paradicsomból és paprikából. Minden évben elkészítem, télen sem hiányozhat az asztalunkról! Fogyaszthatod tojással vagy anélkül.
Hozzávalók
- 41⁄2 kg paradicsom
- 2 kg Paprika
- 1 kg hagyma
- 2 ek őrölt piros paprika
- 2 ek só
- 250 ml olaj
Eljárás
A zöldségeket kimérjük, megmossuk és feldaraboljuk. A paprikát és a paradicsomot kisebb vagy közepes méretű darabokra, a hagymát pedig kisebb kockákra.
Az olajon megpároljuk és a hagymát kicsit megpirítjuk. Adjunk hozzá őrölt paprikát, hagyjuk egy-két percig hagymával eggyüt piríttani , és adjunk hozzá a metélt paprikát. Kicsit megsózzuk, lefedjük, és egy kicsit hagyjuk hogy a paprika csökkentse a térfogatát.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, 2 evőkanál sót, keverjük össze, és időnként megkeverve főzzük puhára. Én vastagabb paprika darabot szoktam ellenőrizni.
Az elkészült lecsót üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és fejjel lefelé fordítjuk. Hagyjuk így teljesen kihűlni. Kihűlés után visszaforgatjuk és tárolhatjuk. Ebből az adagból 9db 7 dec-es üveg + 1 kóstolótál jön ki :-)
A Lecsó finom tojás nélkül és tojással, ahogy tetszik. Télen pörkölt alá, gulyásba is használom, és igazából mindenhova, ahol paradicsomra, paprikára van szükségem. Jó étvágyat!
További receptjeimet megtalálod a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on