Lecsós csirkemáj
A lecsós csirkemáj egy különleges, laktató étel, amit a csirkemáj és a lecsó finom párosításával készíthetünk.
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 2 ks nagyobb hagyma
- 5 ks közepes méretű paradicsom
- 2 ks piros húsos paprika
- 2 ks őszibarack (opcionális)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott teáskanál pirospaprika
- 1 mokka kanál őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
Készítsük elő a csirkemájat: Mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra, majd sózzuk és borsozzuk.
A hagymát és a paprikát vágjuk karikákra, a paradicsomot pedig cikkekre.
Melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, adjunk hozzá egy kis olajat, majd dinszteljük meg benne a hagymát.
Adjuk hozzá a paprikát, majd pirítsuk 7-8 percig, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá a paradicsomot, majd főzzük további 5 percig.
Adjuk hozzá a májat, és főzzük további 5 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket.
Keverjük össze, majd opciónaként adjunk hozzá néhány szelet őszibarackot.
Főzzük további 10-15 percig, míg a máj teljesen megpuhul.
Tálaljuk friss kenyérrel vagy rizzsel.