HIRDETŐ

Lecsós csirkemáj

A lecsós csirkemáj egy különleges, laktató étel, amit a csirkemáj és a lecsó finom párosításával készíthetünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemáj Hozzáadott
  • 2 ks nagyobb hagyma Hozzáadott
  • 5 ks közepes méretű paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks piros húsos paprika Hozzáadott
  • 2 ks őszibarack (opcionális) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csapott teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 mokka kanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a csirkemájat: Mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra, majd sózzuk és borsozzuk.

2. Lépés

A hagymát és a paprikát vágjuk karikákra, a paradicsomot pedig cikkekre.

3. Lépés

Melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, adjunk hozzá egy kis olajat, majd dinszteljük meg benne a hagymát.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paprikát, majd pirítsuk 7-8 percig, amíg megpuhul.

5. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot, majd főzzük további 5 percig.

6. Lépés

Adjuk hozzá a májat, és főzzük további 5 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket.

7. Lépés

Keverjük össze, majd opciónaként adjunk hozzá néhány szelet őszibarackot.

8. Lépés

Főzzük további 10-15 percig, míg a máj teljesen megpuhul.

9. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel vagy rizzsel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új