HIRDETŐ

Lecsós szelet

A lecsós szelet egy igazán ízletes és laktató magyar étel, melyben a magyaros fűszerezés és a zöldségek kiválóan kiegészítik egymást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell filé Hozzáadott
  • 150 g kolbász Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 csipet köménymag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A húst megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd a hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk.

4. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a felkarikázott kolbászt, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és a köménymaggal.

5. Lépés

Fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és összeérnek az ízek.

6. Lépés

A párolódás ideje alatt egy másik serpenyőben megpirítjuk a szeleteket, majd hozzáadjuk a lecsóhoz.

7. Lépés

Együtt pároljuk még 10 percig, hogy a hús is átvegye a lecsó ízét.

8. Lépés

Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új