HIRDETŐ

Lecsós szelet

A lecsós szelet egy igazán ízletes és laktató magyar étel, melyben a magyaros fűszerezés és a zöldségek kiválóan kiegészítik egymást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell filé Hozzáadott
  • 150 g kolbász Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 csipet köménymag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A húst megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd a hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk.

4. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a felkarikázott kolbászt, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és a köménymaggal.

5. Lépés

Fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és összeérnek az ízek.

6. Lépés

A párolódás ideje alatt egy másik serpenyőben megpirítjuk a szeleteket, majd hozzáadjuk a lecsóhoz.

7. Lépés

Együtt pároljuk még 10 percig, hogy a hús is átvegye a lecsó ízét.

8. Lépés

Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek