Lecsós szelet
A lecsós szelet egy igazán ízletes és laktató magyar étel, melyben a magyaros fűszerezés és a zöldségek kiválóan kiegészítik egymást.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell filé
- 150 g kolbász
- 1 ks hagyma
- 2 ks Paprika
- 2 ks paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
- 1 csipet köménymag
Eljárás
A húst megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd a hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a felkarikázott kolbászt, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és a köménymaggal.
Fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és összeérnek az ízek.
A párolódás ideje alatt egy másik serpenyőben megpirítjuk a szeleteket, majd hozzáadjuk a lecsóhoz.
Együtt pároljuk még 10 percig, hogy a hús is átvegye a lecsó ízét.
Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.