Lecsós tarjaszelet tarhonyával
A Lecsós tarjaszelet tarhonyával az igazi magyar konyha csúcsa. Az ínycsiklandó szeletelt császárhús pikáns lecsóban sült, és kis hajós tarhonyával készült. A tökéletes ötvözete a hagyományos magyar ételeknek. Készítsük el ezt a fogást és kápráztassuk el vele vendégeinket.
Hozzávalók
- 4 Slice tarjaszelet
- 4 paradicsom
- 2 nagy fej hagyma
- 4 zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet őrölt pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 200 g tarhonya
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Eljárás
A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot kis kockákra daraboljuk.
Ugyanabban a serpenyőben, ahol a húst sütöttük, a hagymát üvegesre pirítjuk, majd a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát is hozzáadjuk.
A zöldségeket addig főzzük, amíg a paradicsom teljesen szétfő, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
A tarjaszeleteket visszatesszük a zöldségekhez, és letakarva, kis lángon további 1-1,5 órán át pároljuk.
Közben a tarhonyát sós vízben megfőzzük.
A tarjaszeleteket a lecsós zöldségekkel és a tarhonyával tálaljuk.