HIRDETŐ

Lédús Cseresznyés Sütemény

A cseresznyés sütemény friss cseresznyével és piskótatésztával készül. A tészta különleges krémmel lesz töltve, majd a tetejére friss cseresznye kerül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • friss cseresznye Hozzáadott
  • 250 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g vaj (szobahőmérsékletű) Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Készíts elő egy közepes méretű sütőformát, és kenj ki benne vajjal vagy béleld ki sütőpapírral.

2. Lépés

Mossd meg és magozd ki a cseresznyéket. Tedd félre.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a kristálycukrot és a vajat, majd add hozzá a tojásokat. Keverd simára.

4. Lépés

Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

5. Lépés

Lassan keverd hozzá a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez. Add hozzá a vaníliakivonatot is.

6. Lépés

Öntsd a tésztát a sütőformába, majd szórd meg a tetejét a magozott cseresznyékkel.

7. Lépés

Süsd a süteményt 45-50 percig, vagy amíg aranybarnára sül és a közepére szúrt fogpiszkáló tiszta marad.

8. Lépés

Hagyd kihűlni a süteményt a sütőformában, majd vágd szeletekre és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új