Lédús Cseresznyés Sütemény
A cseresznyés sütemény friss cseresznyével és piskótatésztával készül. A tészta különleges krémmel lesz töltve, majd a tetejére friss cseresznye kerül.
Hozzávalók
- friss cseresznye
- 250 g finomliszt
- 200 g kristálycukor
- 200 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 4 tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet só
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Készíts elő egy közepes méretű sütőformát, és kenj ki benne vajjal vagy béleld ki sütőpapírral.
Mossd meg és magozd ki a cseresznyéket. Tedd félre.
Egy nagy tálban keverd össze a kristálycukrot és a vajat, majd add hozzá a tojásokat. Keverd simára.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Lassan keverd hozzá a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez. Add hozzá a vaníliakivonatot is.
Öntsd a tésztát a sütőformába, majd szórd meg a tetejét a magozott cseresznyékkel.
Süsd a süteményt 45-50 percig, vagy amíg aranybarnára sül és a közepére szúrt fogpiszkáló tiszta marad.
Hagyd kihűlni a süteményt a sütőformában, majd vágd szeletekre és tálald.