Legegyszerűbb Meggyes Pite
Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb gyümölcsös sütemény a meggyes pite. Kellemes elegye az édes csemegéknek és a savanykás gyümölcsnek. Ennek a sütinek elkészítése nem igényel különösebb túlórázásokat, így bármikor pillanatok alatt elkészíthető.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg hideg vaj
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1⁄2 Csomag szódabikarbóna
- csipet só
- 50 dkg magozott meggy
- 2 evőkanál Keményítő
- 10 dkg cukor
Eljárás
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót összekeverjük.
A vajat kis darabokra vágjuk, majd az ujjaink között elmorzsoljuk a lisztes keverékkel.
Hozzáadjuk a tojássárgáj és a tejfölt, majd összegyúrjuk. (Ha még ragadna a tészta, kevés lisztet szórjunk rá.) Kinyújtjuk, majd úgy helyezzük egy 26 cm-es piteformába, hogy az oldalát is kibéleljük a tésztából.
A meggyet elkeverjük a cukorral és a keményítővel, majd a tésztára öntjük.
A tetejét vékony tésztacsíkokkal befedjük, majd a sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Az állaga lehetőleg omlós legyen, de azért lehet kicsit keményebb
A süteményt még melegen kivesszük a formából, és porcukorral megszórva kínáljuk.