HIRDETŐ

Legegyszerűbb Meggyes Pite

Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb gyümölcsös sütemény a meggyes pite. Kellemes elegye az édes csemegéknek és a savanykás gyümölcsnek. Ennek a sütinek elkészítése nem igényel különösebb túlórázásokat, így bármikor pillanatok alatt elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 30 dkg liszt Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 10 dkg hideg vaj Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • 12 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 50 dkg magozott meggy Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót összekeverjük.

2. Lépés

A vajat kis darabokra vágjuk, majd az ujjaink között elmorzsoljuk a lisztes keverékkel.

3. Lépés

Hozzáadjuk a tojássárgáj és a tejfölt, majd összegyúrjuk. (Ha még ragadna a tészta, kevés lisztet szórjunk rá.) Kinyújtjuk, majd úgy helyezzük egy 26 cm-es piteformába, hogy az oldalát is kibéleljük a tésztából.

4. Lépés

A meggyet elkeverjük a cukorral és a keményítővel, majd a tésztára öntjük.

5. Lépés

A tetejét vékony tésztacsíkokkal befedjük, majd a sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Az állaga lehetőleg omlós legyen, de azért lehet kicsit keményebb

6. Lépés

A süteményt még melegen kivesszük a formából, és porcukorral megszórva kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új