HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Legegyszerűbb sóskafőzelék

Egyszerű is, gyors is, és még finom is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 csom fagyasztott sóska Hozzáadott
  • 3 ek olaj vagy zsír Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 412 dl víz Hozzáadott
  • 1 ek cukor Hozzáadott
  • 2 tk citromlé Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 3 ek zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Az egyszerű sóskafőzelék elkészítéséhez a sóskát kiolvasztjuk, egy szűrőn átszűrjük.

2. Lépés

Egy lábasban, közepes lángon felmelegítjük a zsiradékot, majd hozzáadjuk a lisztet, és rántást készítünk. Amikor a rántásunk egy árnyalattal sötétebb lesz, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a sóskapürét, és jól összekeverjük. A tűzhelyre visszatéve kettőt-hármat keverünk rajta, majd felöntjük forró vízzel.

3. Lépés

Folyamatos keverés mellett beletesszük a cukrot, és a citromlevet - kóstolás után, ha nem érezzük elég savanyúnak ccagy édesnek, utánaízestünk - összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Apróra kockázott főtt krumplival és tükörtojással vagy főttojással kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új