HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Legegyszerűbb sóskafőzelék
Egyszerű is, gyors is, és még finom is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1 csom fagyasztott sóska
- 3 ek olaj vagy zsír
- 2 ek liszt
- 41⁄2 dl víz
- 1 ek cukor
- 2 tk citromlé
- só
- 3 ek olaj
- 3 ek zsír
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Az egyszerű sóskafőzelék elkészítéséhez a sóskát kiolvasztjuk, egy szűrőn átszűrjük.
2. Lépés
Egy lábasban, közepes lángon felmelegítjük a zsiradékot, majd hozzáadjuk a lisztet, és rántást készítünk. Amikor a rántásunk egy árnyalattal sötétebb lesz, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a sóskapürét, és jól összekeverjük. A tűzhelyre visszatéve kettőt-hármat keverünk rajta, majd felöntjük forró vízzel.
3. Lépés
Folyamatos keverés mellett beletesszük a cukrot, és a citromlevet - kóstolás után, ha nem érezzük elég savanyúnak ccagy édesnek, utánaízestünk - összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Apróra kockázott főtt krumplival és tükörtojással vagy főttojással kínáljuk.