HIRDETŐ

Legfinomabb csülökpörkölt

A legfinomabb csülökpörkölt nem csak a hagyományokhoz, de a jó ízléshez is hű marad. Egy igazi, izgalmas étel, amely tökéletes téli vacsorának vagy családi ebédnek. A csülök lassú főzésével és a fűszerek tökéletes kombinációjával elérhetjük az ízek tök harmoniáját.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg csülök Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 dl vörösbor Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt feketebors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csülköt megmossuk, majd kétujjnyi darabokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymákat megtisztítjuk és apróra felvágjuk.

3. Lépés

Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4. Lépés

Tegyük rá a pirospaprikát és azonnal felöntjük vízzel, hogy elkeverjük a paprikát.

5. Lépés

Belekeverjük a csülköt, hozzáadjukt, a feketeborsot, és sózzuk ízlés szerint.

6. Lépés

Fedjük le a lábast és főzzük lassú tűzön kb. 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puhává válik.

7. Lépés

Időnként ellenőrizzük, hogy elég-e a lé a lábasban, és szükség esetén öntsünk hozzá vizet.

8. Lépés

Mikor a csülök puha, és a lé besűrűsödött, beletöltjük a vörösbort, és hagyjuk egy-két percig forrni.

9. Lépés

Levesszük a tűzről, és a forró pörköltet friss petrezselyemel megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új