Legfinomabb csülökpörkölt
A legfinomabb csülökpörkölt nem csak a hagyományokhoz, de a jó ízléshez is hű marad. Egy igazi, izgalmas étel, amely tökéletes téli vacsorának vagy családi ebédnek. A csülök lassú főzésével és a fűszerek tökéletes kombinációjával elérhetjük az ízek tök harmoniáját.
Hozzávalók
- 1 kg csülök
- 1 ks vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 dl vörösbor
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 csipet őrölt feketebors
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
A csülköt megmossuk, majd kétujjnyi darabokra vágjuk.
A hagymákat megtisztítjuk és apróra felvágjuk.
Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Tegyük rá a pirospaprikát és azonnal felöntjük vízzel, hogy elkeverjük a paprikát.
Belekeverjük a csülköt, hozzáadjukt, a feketeborsot, és sózzuk ízlés szerint.
Fedjük le a lábast és főzzük lassú tűzön kb. 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puhává válik.
Időnként ellenőrizzük, hogy elég-e a lé a lábasban, és szükség esetén öntsünk hozzá vizet.
Mikor a csülök puha, és a lé besűrűsödött, beletöltjük a vörösbort, és hagyjuk egy-két percig forrni.
Levesszük a tűzről, és a forró pörköltet friss petrezselyemel megszórva tálaljuk.