HIRDETŐ

Forrás: freepik

Legfinomabb kókuszos sütemény

Nagymamám régi receptjét osztom meg veletek ma, ezért is hívom a legfinomabb kókuszos süteménynek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 cs sütőpor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 150 g kókuszreszelék Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 100 g étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, győződjünk meg róla, hogy a vaj szobahőmérsékletű-e. Ha túl kemény, mikróban pár másodpercre melegíthetjük, de vigyázzunk, nehogy olvadjon! Ebből a lépésből tanultam meg, hogy az apró részletek is számítanak a süteménynél.

2. Lépés

A szobahőmérsékletű vajat keverjük el a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat.

3. Lépés

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel.

4. Lépés

A vajas keverékhez felváltva adjuk hozzá a lisztes keveréket és a tejet. A titkárnőm mindig azt mondta, hogy a tésztának ezen a ponton már csodálatos íze van, így mindig megkóstolom, mielőtt megsütöm.

5. Lépés

A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Fontos, hogy a sütemény közepére szúrva a tű száraz legyen, ezt hozta haza nagyanyám a tapasztalataiból.

6. Lépés

Közben a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és ha a sütemény kész, megkenjük vele. Az olvasztott csokoládé nemcsak díszítés, hanem édességet is ad a süteménynek.

7. Lépés

A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni a csokoládéval együtt. Ha sietünk, a hűtőben is gyorsíthatjuk a hűlési folyamatot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új