Legfinomabb meggyes piskóta recept
Ez egy könnyű és finom piskótarecept, amely meggyel és tejszínhabbal van megtöltve és díszítve.
Hozzávalók
Piskótához:
- 6 ks tojás
- 180 g cukor
- 180 g liszt
- 1 csipet só
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 1 ks citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 400 g magozott meggy
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál Keményítő
Tejszínhabhoz:
- 400 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a citromhéjat a tojássárgákat.
Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
A masszát egy sütőpapírral bélelt formában sütjük kb. 25 percig, vagy amíg aranybarna és átsül a közepén.
Közben elkészítjük a tölteléket: a meggyet összekeverjük a cukorral és a keményítővel, majd az egészet felforraljuk egy edényben, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A tejszínhabz a tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, majd megtöltjük a meggyes krémmel és a tejszínhabbal.
Díszítjük még friss meggyel és mentalevelekkel.