HIRDETŐ

Legfinomabb meggyes piskóta recept

Ez egy könnyű és finom piskótarecept, amely meggyel és tejszínhabbal van megtöltve és díszítve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Piskótához:

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 180 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja Hozzáadott

Töltelékhez:

  • 400 g magozott meggy Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott

Tejszínhabhoz:

  • 400 ml tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a citromhéjat a tojássárgákat.

4. Lépés

Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

5. Lépés

A masszát egy sütőpapírral bélelt formában sütjük kb. 25 percig, vagy amíg aranybarna és átsül a közepén.

6. Lépés

Közben elkészítjük a tölteléket: a meggyet összekeverjük a cukorral és a keményítővel, majd az egészet felforraljuk egy edényben, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

7. Lépés

A tejszínhabz a tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot.

8. Lépés

A kihűlt piskótát félbevágjuk, majd megtöltjük a meggyes krémmel és a tejszínhabbal.

9. Lépés

Díszítjük még friss meggyel és mentalevelekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek