HIRDETŐ

Legfinomabb meggyes piskóta recept

Ez egy könnyű és finom piskótarecept, amely meggyel és tejszínhabbal van megtöltve és díszítve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Piskótához:

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 180 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja Hozzáadott

Töltelékhez:

  • 400 g magozott meggy Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott

Tejszínhabhoz:

  • 400 ml tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a citromhéjat a tojássárgákat.

4. Lépés

Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

5. Lépés

A masszát egy sütőpapírral bélelt formában sütjük kb. 25 percig, vagy amíg aranybarna és átsül a közepén.

6. Lépés

Közben elkészítjük a tölteléket: a meggyet összekeverjük a cukorral és a keményítővel, majd az egészet felforraljuk egy edényben, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

7. Lépés

A tejszínhabz a tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot.

8. Lépés

A kihűlt piskótát félbevágjuk, majd megtöltjük a meggyes krémmel és a tejszínhabbal.

9. Lépés

Díszítjük még friss meggyel és mentalevelekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új