HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Legfinomabb nyúlpörkölt

A nyúlpörkölt már régóta pörög a családunk ebédlőasztalán, különösen a hűvösebb hónapokban. A ragyogó ízek és a puha, zamatos nyúlhús mindig hódít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Minden nyúl Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 piros Paprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 mokka kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 dl száraz fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is a nyúlhúst vágjuk kisebb darabokra. Én mindig duplán ellenőrzöm, hogy minden csontról eltávolítottam-e a húst. A csontok ugyanis keserűvé tehetik az ételt.

2. Lépés

A hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot aprítjuk fel.

3. Lépés

A nyúlhúst sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot.

4. Lépés

Az egészet jól összekeverjük, majd hagyjuk állni 15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

5. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.

6. Lépés

Ezután hozzáadjuk a bort, majd takarék lángon, fedő alatt főzzük körülbelül 2,5-3 órán át.

7. Lépés

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a petrezselymet, majd további 30 percig főzzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új