Forrás: Pixabay: ivabalk
Legfinomabb nyúlpörkölt
A nyúlpörkölt már régóta pörög a családunk ebédlőasztalán, különösen a hűvösebb hónapokban. A ragyogó ízek és a puha, zamatos nyúlhús mindig hódít.
Hozzávalók
- 1 Minden nyúl
- 2 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 piros Paprika
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 mokka kanál őrölt fekete bors
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 dl száraz fehérbor
Eljárás
Először is a nyúlhúst vágjuk kisebb darabokra. Én mindig duplán ellenőrzöm, hogy minden csontról eltávolítottam-e a húst. A csontok ugyanis keserűvé tehetik az ételt.
A hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot aprítjuk fel.
A nyúlhúst sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot.
Az egészet jól összekeverjük, majd hagyjuk állni 15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ezután hozzáadjuk a bort, majd takarék lángon, fedő alatt főzzük körülbelül 2,5-3 órán át.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a petrezselymet, majd további 30 percig főzzük.