HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Legfinomabb nyúlpörkölt

A nyúlpörkölt már régóta pörög a családunk ebédlőasztalán, különösen a hűvösebb hónapokban. A ragyogó ízek és a puha, zamatos nyúlhús mindig hódít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Minden nyúl Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 piros Paprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 mokka kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 dl száraz fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is a nyúlhúst vágjuk kisebb darabokra. Én mindig duplán ellenőrzöm, hogy minden csontról eltávolítottam-e a húst. A csontok ugyanis keserűvé tehetik az ételt.

2. Lépés

A hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot aprítjuk fel.

3. Lépés

A nyúlhúst sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot.

4. Lépés

Az egészet jól összekeverjük, majd hagyjuk állni 15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

5. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.

6. Lépés

Ezután hozzáadjuk a bort, majd takarék lángon, fedő alatt főzzük körülbelül 2,5-3 órán át.

7. Lépés

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a petrezselymet, majd további 30 percig főzzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek