HIRDETŐ

Legjobb borsóleves recept

A borsóleves egy tradicionális magyar étel, amelyet hazánkban már évszázadok óta fogyasztanak. Az elkészítése egyszerű, és az íze igazán finom és laktató. A borsóleves alapja a zöldborsó, amelyet húslevesben főzünk meg, majd egy finom tejfölös-csomboros főzőtejszínnel gazdagítunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g zöldborsó Hozzáadott
  • 1 l húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Fej apróra vágott vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss csombor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A zöldborsót szűrőben átöblítjük, majd a húslevesbe tesszük és főzzük amíg meg nem puhul.

2. Lépés

Közben serpenyőben felhevítjük a vajat és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

3. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet és egy percig pirítjuk, majd a főzőtejszínnel felöntjük és simára keverjük.

4. Lépés

Az ízesítőket (csombor, só, bors) hozzáadjuk a tejfölös keverékhez és az egészet hozzáadjuk a megfőtt zöldborsóleveshez.

5. Lépés

Az egészet összeforraljuk, ha szükséges, utánasózzuk és borsozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új