Legjobb borsóleves recept
A borsóleves egy tradicionális magyar étel, amelyet hazánkban már évszázadok óta fogyasztanak. Az elkészítése egyszerű, és az íze igazán finom és laktató. A borsóleves alapja a zöldborsó, amelyet húslevesben főzünk meg, majd egy finom tejfölös-csomboros főzőtejszínnel gazdagítunk.
Hozzávalók
- 250 g zöldborsó
- 1 l húsleves
- 2 evőkanál vaj
- 1 Fej apróra vágott vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál friss csombor
- só
- bors
Eljárás
A zöldborsót szűrőben átöblítjük, majd a húslevesbe tesszük és főzzük amíg meg nem puhul.
Közben serpenyőben felhevítjük a vajat és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a lisztet és egy percig pirítjuk, majd a főzőtejszínnel felöntjük és simára keverjük.
Az ízesítőket (csombor, só, bors) hozzáadjuk a tejfölös keverékhez és az egészet hozzáadjuk a megfőtt zöldborsóleveshez.
Az egészet összeforraljuk, ha szükséges, utánasózzuk és borsozzuk.