Forrás: Freepik
Legjobb fűszerezett szardínia paradicsomszószban
A szardínia paradicsommártásban egy ízletes, mediterrán hangulatú tengeri étel. A friss szardíniát fokhagymával, chilipaprikával és egy csipetnyi citrommal ízesített paradicsomszószban lassan főzzük. Ez egy egyszerű, kiadós és ízletes étel, amely tökéletes hétköznap esti vacsorának.
Hozzávalók
- 8 Friss szardínia
- 2 evőkanál Olívaolaj
- 1 hagyma, apróra vágva
- 1 pod fokhagyma, apróra vágva
- 1 konzervek Kockára vágott paradicsom
- 1 teáskanál Cukor
- 1 teáskanál Só
- 1 csipetnyi őrölt fekete bors
- 1 Chilipaprika, apróra vágva (nem kötelező)
- 1 evőkanál Friss bazsalikom, apróra vágva
- 1 Citrom, meghámozva és levet eresztve
Eljárás
Tisztítsa meg a szardíniákat, és papírtörlővel törölje szárazra.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, amíg a hagyma áttetszővé válik.
Adja a serpenyőbe a paradicsomkockákat, a cukrot, a sót, a fekete borsot és a chilipaprikát. Keverjük össze a hozzávalókat.
Tegye a szardíniát a paradicsomos keverék tetejére. Fedjük le a serpenyőt, és alacsony lángon pároljuk kb. 10 percig, amíg a szardíniák át nem főnek.
Szórjuk a szardíniára az apróra vágott bazsalikomot, a citromhéjat és a citromlevet.
Tálalja a paradicsomszószos szardíniát tésztával vagy rizzsel, vagy ropogós kenyérrel.