Forrás: Youtube
Legszaftosabb roston sült csirkemell
Egyik legjobb recept a csirkemell elkészítésére.
Hozzávalók
- 2 ks csontos csirkemell
- barna cukor
- só
- olívaolaj
- 11⁄2 dkg friss gyömbér
- 2 ks babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek édes chiliszósz
- 1 adag presszókávé
- 1 ks lime
- 2 ek méz
Eljárás
A csontos csirkemellet a csont mentén bevágjuk a mell alsó felén, de rajta hagyjuk a csonton. 2 liter vízhez hozzáadunk 2 evőkanál barna cukrot és 4 evőkanál sót és jól elkeverjük benne. A gyömbért és a fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, majd a vízhez adjuk. A csirkemelleket beletesszük egy tálba és a fűszeres vízzel leöntjük úgy, hogy szépen ellepje, majd 12 órára a hűtőbe tesszük.
Miután letelt az idő a vízes pácból kivesszük, a chilit feldaraboljuk, majd mozsárban a lime levével és a szójával elkrémesítjük. A kapott chilikrémet a presszó kávéval, a mézzel és egy kevés olívaolajjal kenhető állagúra keverjük. Megkenjük vele a csirkemelleinket, aztán vagy azonnal sütjük, vagy hűtőben tároljuk. Akár még 2-3 napig is eláll.
180 fokra előmelegített sütőben fedés nélkül 35 perc alatt készre sütjük.