HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Legszaftosabb roston sült csirkemell

Egyik legjobb recept a csirkemell elkészítésére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 ks csontos csirkemell Hozzáadott
  • barna cukor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • 112 dkg friss gyömbér Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek szójaszósz Hozzáadott
  • 1 ek édes chiliszósz Hozzáadott
  • 1 adag presszókávé Hozzáadott
  • 1 ks lime Hozzáadott
  • 2 ek méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A csontos csirkemellet a csont mentén bevágjuk a mell alsó felén, de rajta hagyjuk a csonton. 2 liter vízhez hozzáadunk 2 evőkanál barna cukrot és 4 evőkanál sót és jól elkeverjük benne. A gyömbért és a fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, majd a vízhez adjuk. A csirkemelleket beletesszük egy tálba és a fűszeres vízzel leöntjük úgy, hogy szépen ellepje, majd 12 órára a hűtőbe tesszük.

2. Lépés

Miután letelt az idő a vízes pácból kivesszük, a chilit feldaraboljuk, majd mozsárban a lime levével és a szójával elkrémesítjük. A kapott chilikrémet a presszó kávéval, a mézzel és egy kevés olívaolajjal kenhető állagúra keverjük. Megkenjük vele a csirkemelleinket, aztán vagy azonnal sütjük, vagy hűtőben tároljuk. Akár még 2-3 napig is eláll.

3. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben fedés nélkül 35 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új